Pavol Tomčík Hokej

Mikulášska juniorka zdolala Slovan a živí tak postupovú nádej do semifinále!

Štvrťfinálová časť play-off slovenskej hokejovej extraligy juniorov má za sebou tretie stretnutia. Séria medzi Liptákmi a favoritom z hlavného mesta Slovenska sa po dnešnom víťazstve "Zárubovcov" poriadne dramatizuje.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášska juniorka zdolala Slovan a živí tak postupovú nádej do semifinále!
Foto: Tomáš Batiz

Po základnej časti ôsmy Liptovský Mikuláš si na úvod play-off z ľadu lídra tohtoročnej extraligy, bratislavského Slovana priniesol domov na Liptov dve tesné prehry 2:3, resp. 4:5. O tom, že je to séria, i napriek papierovým predpokladom viac ako vyrovnaná, svedčí fakt, že i tretí vzájomný duel týchto súperov dlho nemal víťaza. O prvý skalp „belasých“ sa rozhodujúcim premeneným nájazdom napokon postaral „bek“ MHK 32, Filip Oravec.

Napínavá séria tak pokračuje ďalej. Zverenci trénera Rudolfa Zárubu môžu už zajtrajším prípadným víťazstvom vyrovnať na 2:2 a sériu poslať späť do Bratislavy. Začiatok štvrtkového duelu bude na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši opäť o 17:00.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Slovan Bratislava 4:3 sn (1:1, 1:1, 1:1, 0:0, 1:0)
Góly: 13. Mezovský, 31. Laco, 53. Števuliak – 20. Zajíček, 32. Môcik, 56. Tibenský
Rozhodujúci samostatný nájazd: Filip Oravec
Strely: 34:26. Vylúčenia: 5:6. Trestné minúty: 10:12. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Diváci: 520.
Rozhodovali: Orolin, Snášel, Bednár.
Zostava MHK 32: Duchoň – Dzúr, Oravec, Janči, Kučera, F. Danko, Mezovský, S. Danko, Pida, Kandra – Uhrík, Fábry, Pawelski, Bezniak, Jančuška, Sukeľ, Budiak, Janček, Laco, Števuliak, Kabáč. Tréner: Rudolf Záruba.
Stav série: 1:2.

Rudolf Záruba (tréner Liptovského Mikuláša): „Dnes do toho dali chalani skutočne všetko. Bratislavčania si u nás ani neobjednali ubytovanie, čiže zjavne chceli sériu rozhodnúť už dnes. My sme im to chceli prekaziť, čo sa nám aj podarilo. Na trestné strieľania sme v tejto sezóne ešte nezvíťazili. Sme radi, že predlžujeme túto sériu. Náš cieľ je zajtra vyhrať a definitívne tak zmazať manko súpera.“

Patrik Števuliak (strelec tretieho gólu MHK 32): „Veľmi sme chceli tento zápas vyhrať, čo sa aj odzrkadlilo na množstve šancí, ktoré sme mali. Niektoré sme nevyužili, ale podstatné je, že sme vyhrali, hoci len po nájazdoch. Chcem poďakovať divákom, ktorí nás prišli podporiť a dúfam, že prídu i zajtra.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM