Správy

Mikulášska mliekareň prepúšťa: Tamojšia administratíva sa sťahuje do Prahy

Mliekareň v Liptovskom Mikuláši začala s hromadným prepúšťaním. Týka sa asi dvadsiatky administratívnych pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášska mliekareň prepúšťa: Tamojšia administratíva sa sťahuje do Prahy
Zdroj: Dnes24.sk

Liptovská mliekareň je s trojicou českých závodov súčasťou spoločného nadnárodného koncernu. V Liptovskom Mikuláši oznámili hromadné prepúšťanie v januári tohto roka. Podobne postupujú aj v ďalších prevádzkach. „Pripravujeme zlúčenie a vybudovanie spoločného administratívneho centra v Prahe. Administratívni pracovníci v jednotlivých závodoch dostanú výpoveď, ale zároveň ponuku pracovať v pražskej centrále. Počet zamestnancov sa bude postupne znižovať do septembra tohto roka," uviedol Miroslav Maňásek, generálny riaditeľ spoločnosti pre Českú a Slovenskú republiku.

V rámci koncernu je liptovský závod zaradený do najvyššej kategórie s unikátnou výrobou tradičných slovenských produktov. Aj preto sa prepúšťanie výrobnej sféry nedotkne. Naopak, množstvo vyrobenej bryndze a syrových produktov sa rozšíri približne o jednu tretinu.

„Určite zvýšime množstvá nakúpeného mlieka. S rozširovaním počtu pracovných miest nepočítame. Chceme sa zamerať v prvom rade na automatizáciu výroby,“ dodal M. Maňásek.

V súčasnosti mliekareň zamestnáva vo výrobe asi 180 ľudí. História mliekarenskej výroby v Liptovskom Mikuláši siaha do roku 1943, kedy v meste postavili prvú mliekareň.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM