Tomáš Batiz Správy

Mikulášske múzeum pripravilo zaujímavú brožúrku: Mapuje historické medzníky mesta

Mikulášske Múzeum Janka Kráľa pripravilo pre širšiu verejnosť zaujímavú brožúrku, ktorej obsahom je história Liptovského Mikuláša.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášske múzeum pripravilo zaujímavú brožúrku: Mapuje historické medzníky mesta
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš

Mestské Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši zostavilo pri príležitosti tohtoročných významných výročí spájajúcich sa s históriou mesta náučný materiál pod názvom Liptovský Mikuláš 2018 – významné výročia. Ten bol pôvodne určený žiakom ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl a maturantom, no pre veľký záujem sa musela zabezpečiť jeho dotlač a od tohto týždňa je brožúrka k dispozícii i širokej verejnosti. Informovala liptovskomikulášska hovorkyňa Viktória Čapčíková.

„Prvé vydanie sa rozchytalo za niekoľko dní. Najmä mladšej generácii Liptovskomiku­lášanov sme chceli priblížiť významné historické medzníky, ktoré si v tomto roku v našom meste pripomíname. Je ich naozaj dosť, ale niet sa čomu diviť, veď Liptovský Mikuláš bol a je jedným z dôležitých kultúrnych centier Slovenska,“ uviedol riaditeľ mestského Múzea Janka Kráľa Jaroslav Hric.

Nový náučný materiál o histórii mesta je v týchto dňoch návštevníkom k dispozícii priamo v múzeu alebo na podateľni Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši. „Popri množstve informácií o výročiach obsahuje aj vedomostné otázky. Kto ich zodpovie, môže sa prísť pochváliť do pokladne múzea, kde ho odmeníme drobným suvenírom,“ dodal Hric.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM