Alexandra Kolínská Rôzne

Mikulášske pivo zaujalo v anonymnej ankete: V prestížnej súťaži na stupni víťazov!

Mikulášsky pivovar sa tento rok zúčastnil prestížnej celoslovenskej súťaže. V tomto ročníku dostali možnosť ohodnotiť účastníkov prostredníctvom ankety. Pozrite, ako dopadli naši!

Ilustračný obrázok k článku Mikulášske pivo zaujalo v anonymnej ankete: V prestížnej súťaži na stupni víťazov!
Zdroj: Dnes24.sk

V Salóne Piva Košice 2015 bolo cez 160 rôznych pív, od domácich ale aj zahraničných pivovarov. Z celkového počtu návštevníkov vyplnilo anketové lístky približne 35% návštevníkov. Bolo to prvýkrát, keď mohli hlasovať.

„Najviac hlasov získalo pivo IPANA, pivo štýlu American IPA, od kočovného pivovaru Padre Craft Brews s celkovým počtom hlasov 42. Tesne v závese za týmto skvelým pivkom sa umiestnil ďalší kočovný pivovar, s pivom Corvus Ale 12, pivo štýlu Pale Ale so 40 hlasmi,“ informuje o výsledkoch organizátor Salón Piva Košice.

No a tretie slovenské najzaujímavejšie pivo je Svätlý Mikuláš 12, pivo štýlu svetlý ležiak, od nového minipivovaru Liptovär. Mikulášsky zlatý mok získal 36 hlasov.

„Našim zámerom je ponúkať výhradne nepasterizované a nefiltrované pivo ako kvalitný produkt s príjemnou horkosťou. Variť chceme svetlé, polotmavé aj tmavé pivo s rôznou stupňovitosťou, varným a kvasným režimom,“ prezrádza výkonný riaditeľ Marián Kokoruďa.

Víťazná dvanástka sa podľa výrobcu varí z horskej vody z Demänovskej doliny a kvalitného sladu, chmeľu a kvasníc. O pivovarnícku alchýmiu sa stará vrchný sládok Igor Richtarík, ktorý má dlhoročné skúsenosti s varením piva z pivovaru Stein. Pôsobil tiež pri zavádzaní nových výrobných technológií v pivovare Kaltenecker. Liptovär nájdete na Garbiarskej ulici v objekte známom ako Tília.

Foto: Liptovär

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM