Správy

Mikulášskemu skateparku pribudnú nové prekážky: Opäť tak dosiahne úroveň slovenskej špičky

Silnej komunite mikulášskych skaterov svitá na lepšie časy. Tamojší skatepark sa už čoskoro dočká obnovy. Pätnásťročné „ihrisko“ pre milovníkov skateboardovania sa novými prekážkami rozrastie až o polovicu.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášskemu skateparku pribudnú nové prekážky: Opäť tak dosiahne úroveň slovenskej špičky
Zdroj: Dnes24.sk

Skatepark v Liptovskom Mikuláši postavili v roku 2000. Svojho času patril na Slovensku k tým najmodernejším. Už v máji tohto roka sa kvalitou a prevedením opäť vyšvihne k slovenskej špičke. „Pred časom sme tu realizovali obnovu existujúcich prekážok, takže o to nám až tak nešlo. Skôr sme sa zamerali na jeho dostavbu. Pribudne, v podstate, ďalšia polovica, na ktorú sme nikdy nemali financie. Od samotného začiatku bude tak plocha konečne 100-percentne zaplnená,“ uviedol Pavol Sasko, prezident Skateboardového klubu St. Nicolaus v Liptovskom Mikuláši.

Na opravu pôvodných prekážok použijú kvalitné vodovzdorné brezové preglejky, ktorých životnosť dosahuje 4 až 6 rokov. Ich výmena nie je taká nákladná, ako výstavba nových prekážok. „Chceme naďalej ostať pri drevenom type skateparku. Môžeme tak lepšie využívať pružnosť povrchu a variabilitu prekážok, ktoré sa dajú časom meniť a upravovať, na rozdiel od betónu,“ spresnil P. Sasko.

Financie na obnovu parku v celkovej výške takmer 40 600 eur klub získal vďaka cezhraničnej spolupráci mikulášskej samosprávy s poľským mestom Nowy Targ. „95 percent oprávnených nákladov nám bude refundovaných. Projekt musí byť ukončený do konca mája tohto roka,“ povedal hovorca mesta Liptovský Mikuláš Michal Jurči.

Realizácia projektu je v prípravnom štádiu. Začiatkom mája sa mikulášski skateri pustia do osádzania nových prekážok. Koncom mája poslúžia dvojdňovým pretekom v disciplíne street style, ktoré musí klub usporiadať za získané finančné prostriedky. Obdobné stretnutie usporiada aj mesto Nowy Targ.

Foto. Skateboard club St. Nicolaus

Mikulášsky skatepark sa zväčší o polovicu
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM