Pavol Tomčík Hokej

Mikulášski dorastenci v sezóne snov so ziskom striebra!

Je dobojované. Doslova rozprávková sezóna sa pre hokejových dorastencov Liptovského Mikuláša skončila až vo finále. I keď bol Prešov pre zverencov trénera Pavla Paukovčeka napokon priveľkým sústom, zisk striebornej medaily má cenu zlata.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski dorastenci v sezóne snov so ziskom striebra!
Foto: Tomáš Batiz

Tretí diel finálovej skladačky priniesol rozuzlenie až v samostatných nájazdoch. V nich mali, podobne, ako v ostatnom stretnutí na Prešovskom ľade viac šťastia „východniari“. V šiestej sérii nájazdov najskôr svoj pokus nepremenil domáci Lukáš Žiak, na čo následne poslal Liptákov definitívne do kolien Juraj Milý.

I napriek trom tesným prehrám s víťazom základnej časti súťaže sa zverencom trénerského dua Paukovček – Pleva podaril husársky kúsok. Akiste o tom svedčí aj divácky záujem. Tretie finále sledovalo naživo takmer 2500 divákov! Takých divákov môže Mikulášu celé Slovensko len ticho závidieť.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – P.H.K Prešov n.o 1:2 po sn (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 0:1)
Góly: 35. Oško – 18. Horvath
Rozhodujúci samostatný nájazd: Juraj Milý
Strely: 17:29. Vylúčenia: 2:5. Trestné minúty: 4:10. Presilovky: 0:0. Oslabenia: 0:1. Diváci: 2438.
Rozhodovali: Lauff, Snášel, Gavalier.
Zostava MHK 32: Pútec – Nemec, Pagáčik, Pavlikovský, Moravčík, Matejovie, Bača, Laučík – Števuliak, Sukeľ, Dunčko, Struška, Szabo, Kabáč, Niňaj, Oško, Žiak, Sitek, Martínek. Tréner: Pavol Paukovček.
Konečný stav série: 0:3.

Patrik Števuliak (kapitán Liptákov): „V ani jednom stretnutí sme neboli horší. Dva krát sme prehrali na samostatné nájazdy, čo je škoda. Nechceli sme prehrať doma. Našim cieľom bol návrat do Prešova a zisk titulu. Nepodarilo sa, je to škoda.“

Matej Bača (obranca Liptákov): „Po pol roku nás niekto dokázal poraziť na našom ľade, takže je jasné, že Prešov má svoju kvalitu. Pre nás je strieborná medaila obrovský úspech, nakoľko v lanskej sezóne sme sa do posledného zápasu zachraňovali.“

Peter Pútec (brankár Liptákov): „Pred trestnými strieľaniami som si veril, nevyšlo to, a tak je sklamanie veľké. Pred sezónou sme chceli skončiť do dvanásteho miesta a nevypadnúť. Sme druhí, je to obrovský úspech.“

Matúš Sukeľ (útočník Liptákov): „Sme síce radi z druhého miesta, ale teraz nám to je ľúto. Zápas bol vyrovnaný, šance boli na oboch stranách a dobre zachytali brankári. Pred plným "zimákom“ sa hrá úžasne. Divákom ďakujeme."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM