Slávka Kellová Hokej

Mikulášski dorastenci zdolali Zvolen

Dorastenci Liptovského Mikuláša v sobotu na domácom ľade prekvapujúco podľahli B. Bystrici. Chuť si napravili už v nedeľu, keď s prehľadom zdolali mužstvo Zvolena.

55 divákov na staručkom zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši bolo v nedeľu zvedavých, či dokáže mužstvo trénera Jerguša Baču odčiniť sobotňajšiu vysokú prehru s Banskou Bystricou v pomere 2:6.

Už začiatok stretnutia napovedal, že v tabuľke dvanásti Mikulášania štvrtému Zvolenu kožu lacno nepustia. Príležitosť na otvorenie skóre sa domácim naskytla v 7. a 9. minúte, keď sa nechal dvakrát po sebe zbytočne vylúčiť kapitán hostí Ernst. Zvolenská obrana na čele s brankárom Korytárom odolala. V 13. minúte sa však pred bránku hostí natlačil domáci Uhrík a po skrumáži otvoril účet zápasu. Už o 44 sekúnd sa domáci tešili opäť, keď sa do streleckej listiny zapísal Laco. Keď sa už zdalo, že mužstvá odídu do šatne za stavu 2:0, presnú prihrávku obrancu Jančiho prebral na modrej Oško a ten nekompromisnou strelou do pravého horného rohu uzavrel stav prvej tretiny na prekvapivých 3:0.

Druhá tretina priniesla vyrovnaný hokej s viacerými výbornými zákrokmi brankárov. Zatiaľ čo domáci Duchoň zatiahol roletu aj v druhej dvadsaťminútovke, hosťujúci Korytár v 26. minúte kapituloval už po štvrtýkrát. Zaváhanie hosťujúcej obrany využil na únik domáci Furdek a zvýšil na pohodlných 4:0. Do konca druhej tretiny sa už skóre nemenilo.

Do poslednej časti nastúpili hostia s cieľom zvrátiť nepriaznivý stav zápasu, čo sa im nakoniec aj podarilo. V 49. minúte tečoval Ernstov puk za Duchoňov chrbát Klonga a päť minút pred koncom sám Ernst skorigoval na konečných 4:2 pre domácich.

Po víkendovom dvojzápase si dorastenci Liptovského Mikuláša udržali dvanástu priečku v extraligovej tabuľke, keď v 26 zápasoch dokázali nazbierať 33 bodov. Najbližšie sa mikulášskym divákom predstavia v sobotu 18. decembra o 14:00 proti Popradu a v nedeľu 19. decembra o 10:30 proti Spišskej Novej Vsi.

Hlasy po zápase:

Jerguš Bača (tréner L. Mikuláša) Sme veľmi radi, že sme po včerajšej prehre s B. Bystricou dnes dokázali vyhrať, pretože potrebujeme veľmi súrne bodovať, nakoľko je medzi mužstvami malý bodový rozdiel a každé takéto víťazstvo je dôležité. Vďaka patrí aj chlapcom z juniorky, ktorí nám veľmi pomohli.

Peter Hričina (tréner Zvolena) Úvod stretnutia vyšiel Mikulášu vynikajúco aj keď aj po našich individuálnych chybách. Máme v reprezentácii brankára, momentálne za nás teda nastupuje až brankár číslo tri, ktorý ešte nemá také kvality, aké by sme potrebovali. Po úvode, keď sme už prehrávali 4:0 je pre nás konečný výsledok 4:2 celkom prijateľný výsledok.

Tomáš Janči (obranca L. Mikuláša) Hralo sa mi veľmi dobre. Od začiatku to bol vyrovnaný zápas, hostia výborne korčuľovali, nám sa však darilo hrať svoju hru. Ľúto mi je len tretej tretiny, keď sme zbytočne dostali dva góly.

Pali Tomčík

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM