Michal Paška Hokej

Mikulášski hokejisti nepripustili prekvapenie

V stretnutí trinásteho kola prvej hokejovej ligy si dnes na domácom ľade hráči HK 32 Liptovský Mikuláš bez problémov poradili so súperom z Trebišova.

Úvodná tretina na mikulášskom ľade nepriniesla veľa hokejovej krásy. Prvú vážnejšiu šancu priniesla až 11. minúta, Devečka puk za chrbát brankára Trebišova nedopravil ani na dvakrát. O dve minúty to pohotovou strelou skúšal Ďurný, Zajdel bez väčšej námahy vyrazil. Skóre stretnutia otvorili hostia z Trebišova, keď sa v 14. minúte pred Brunckovou bránkou najlepšie zorientoval Pisio. O minútu mal pri strele šancu na vyrovnanie útočník HK 32 Kuric, do konca tretiny sa skóre už nezmenilo.

Na začiatku prostrednej časti hry to po Mravcovej prihrávke strieľal vedľa bránky Ďurný. Vyrovnanie priniesla 28. minúta, po prihrávke Plevu po vhadzovaní sa k puku dostal Bartík a nechytatelnou strelou priniesol radosť na domáci štadión. V 32. minúte sa na Bruncka rútil strelec úvodného gólu Pisio, rozhodca zákrok mikulášskeho gólmana Bruncka posúdil ako nedovolený a nariadil trestné strieľanie. Pisio netrafil bránku a tak sa o slovo tým najlepším spôsobom prihlásili Mikulášania. Pleva našiel v 34. minúte prihrávkou Mravca, ktorý strelou poslal domáce farby do vedenia. Do konca tejto tretiny sa už nič podstatné neudialo.

Hostia sa do veľkej šance dostali v 45. minúte, ale Sax dal vyniknúť Brunckovi. O chvíľu sa potvrdilo staré známe nedáš-dostaneš, keď na 3:1 zvýšil Piatka a na štadióne bola razom lepšia nálada. Štvrtý domáci zásah zaznamenal v početnej výhode Beňa. V týchto chvíľach mal Liptovský Mikuláš hru absolútne pod kontrolou. Do záverečnej sirény už domáci nepustili Trebišov do vážnejšej šance.

**Rudolf Záruba, tréner Liptovského Mikuláša: **„Zlý začiatok, dobrý koniec. Prvá tretina bola z našej strany veľmi zlá. Tak zle sme ešte do zápasu nevstúpili, ťažko sa mi hľadajú slová na ospravedlnenie. V úvode sme asi súpera podcenili, na čo sme hráčov pred stretnutím upozorňovali. Potom sme zredukovali zostavu, v ktorej sme zápas našťastie doviedli do víťazného konca.“

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK VTJ Trebišov 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) Góly: 28. Bartík (Pleva), 34. Mravec(Pleva), 46. Piatka (P. Klepáč, Valášek), 53. Beňa (P. Klepáč, Pleva) – 14. Pisio (Mach, Ficko) Rozhodovali: Majling – Valko, Nosek **HK 32 Liptovský Mikuláš: Bruncko – Hyben, P.Klepáč, Devečka, M.Klepáč, Kuric, Kledrowetz, Penák, Mravec, Nitriansky, Beňa, Ďurný, Piatka, Bartík, Valášek, Pajong, Pleva, Kadura, Holiga, Paukovček, Staroň **HK VTJ Trebišov: Zajdel – Koky, Cútt, Horváth, Ficko, L.Sax, Danko Veľk, Ivančo, Valko, Líška, Smith, Zajdel, Marcinko, T.Sax, Findura, Pačuta, Pisio, Kobeľa, Mach, Schnelly

foto: Majo Eliáš www.creativemasters.sk

Vyjadrenie trénera sme doplnili o 19:35 hod.

hokej_lm_trebisov
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM