Tomáš Batiz Vodný slalom

Mikulášski vodáci na majstrovstvách sveta: Grigar postupuje do semifinále

Vodní slalomári z Liptova bojujú o vzácne kovy na majstrovstvách sveta do 23 rokov. Podarilo sa im prebojovať do semifinále?

Ilustračný obrázok k článku Mikulášski vodáci na majstrovstvách sveta: Grigar postupuje do semifinále
Zdroj: TASR

Slovenskí reprezentanti Andrej Málek, Jakub Grigar a Richard Macúš postúpili do semifinále v K1 „23“ na majstrovstvách sveta juniorov a vodných slalomárov do 23 rokov. V prvej stredajšej rozjazde dosiahol z nich najlepší kvalifikačný čas Málek, ktorý zaostal z ôsmej priečky o takmer štyri sekundy za lídrom Jiřím Prskavcom. Grigar so štyrmi trestnými sekundami stratil 6,59 s, Macúš dovedna 7,26.

Darilo sa v K1

Rovnako úspešné rozjazdy absolvovali v K1 aj slovenskí juniori. Do semifinále postúpilo trio Adam Gonšenica, Samuel Stanovský a Radoslav Miko vďaka výsledkom, ktoré menovaným vyniesli umiestnenie v úvodnej dvadsiatke prvej rozjazdy. Gonšenica obsadil šiestu priečku s takmer 5-sekundovou stratou na víťazného Taliana Jakoba Wegera. Ak by sa však vyhol trom dotykom s bránkami, mal by najrýchlejší čas. Stanovský obsadil 12. priečku a Miko 18.

Úspech aj medzi ženami

V ženskej C1 do 23 rokov sa do semifinále neprebojovala ani jedna z troch slovenských reprezentantiek. Monika Škáchová, Silvia Brosová aj Eva Diešková sa v prvej rozjazde umiestnili v nepostupovej tretej desiatke poradia. V tej druhej bola najbližšie k semifinálovej účasti Škáchová, ale so stratou 9,87 s. na Nemku Birgit Ohmayerovú obsadila ôsmu priečku, pričom voľnú miestenku získala len najlepšia päťka poradia. Diešková skončila 21. a Brosová jazdu nedokončila.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM