Tomáš Batiz Vodný slalom

Mikulášsky areál opäť ožije: Už o týždeň začínajú Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome

Liptovský Mikuláš bude hostiť jedno z najvýznamnejších športových podujatí, ktoré sú v tomto roku organizované na Slovensku. Na divokej vode sa predstavia viacerí úspešní Liptáci.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky areál opäť ožije: Už o týždeň začínajú Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome
Zdroj: TASR

Európska kanoistická federácia poverila Slovenský zväz kanoistiky na divokej vode, aby 13. až 15. mája zorganizoval Majstrovstvá Európy vo vodnom slalome. „Keďže partnerom podujatia je aj mikulášska radnica, verím, že táto akcia pritiahne do mesta mnoho športových fanúšikov, ktorí prídu povzbudiť našich reprezentantov patriacich do svetovej špičky. Veríme, že návštevníci, ale aj samotní súťažiaci si odnesú z Liptovského Mikuláša len pozitívne dojmy,“ vyslovil prianie primátor Ján Blcháč.

Zápolenie bude sprevádzať interná kvalifikácia niektorých štátov o posledné miestenky na olympiádu v Riu, slovenskú reprezentáciu nevynímajúc. Aj tento fakt bude zárukou najvyššieho športového nasadenia a kvality, ktoré môžete v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka vidieť. Primátor pri tejto príležitosti poďakoval organizátorom, prípravnému výboru a športovej diplomacii, že sa im podarilo takéto významné podujatie do Mikuláša pritiahnuť a pripraviť hodnotný program.

„Slovensko je v ostatných desiatich rokoch absolútnym lídrom svetových tabuliek a dlhodobo najúspešnejšou krajinou na majstrovstvách sveta, Európy či v seriáli svetového pohára," uviedol predseda organizačného výboru Alexander Slafkovský.

Mikuláš za posledné roky hostil už viaceré významné vodácke podujaia. Organizovali sa tu majstrovstvá Európy 2007, majstrovstvá Európy juniorov a U23 majstrovstvá sveta či Svetový pohár 2015. Pridelenie Majstrovstiev Európy 2016 je pre zväz najvyššou poctou. "Očakávame prajnú divácku kulisu a krásne športové výkony,“*** dodal Slafkovský.

Podrobný program majstrovstiev a ďalšie potrebné informácie nájdete na stránke canoeliptov.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM