Pavol Tomčík Šport

Mikulášsky bikros: Začali tohtoročnú sezónu

Liptovský Mikuláš je medzi bikrosármi známe mesto a určite medzi nimi nie je pretekár, ktorý by nepoznal niekoho z klubu BMX TEAM Liptov. Sú pravidelnými účastníkmi rôznych medzinárodných pretekov a svojimi výkonmi sa dostávajú čoraz viac medzi elitu.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky bikros: Začali tohtoročnú sezónu
Zdroj: Dnes24.sk

Tým, že v Euópe po zime zišiel sneh z bikrosových dráh, dostala sa sezóna aj v tomto športe postupne do obrátok. Trojčlenná výprava BMX TEAM Liptov sa zúčastnila na každoročných kontrolných pretekoch v susednom Česku, v meste perníkov, v Pardubiciach.

Roman Tuchyňa- člen klubu BMX TEAM Liptov:

Tento rok mali preteky špeciálnu príchuť, keďže boli zaradené do medzinárodného cyklistického kalendára v kategórii C1. Očakávala sa zaujímavá medzinárodná účasť, čo sa aj potvrdilo. V Kategórii 13 a 14 ročných sa Mikulášan Adam Smolík umiestnil v sobotu na 11. mieste a v nedeľu skončil na výbornom 2. mieste v pretekoch Českého Pohára. Adam Rojček štartuje tento rok už v kategórii juniorov a ako mladší Junior si nepočínal vôbec zle. V medzinárodných pretekoch skončil v sobotu na druhom mieste a v nedeľu, po spojení kategórií skončil v silnej konkurencii na 8. pozícii. Vedúci výpravy a stále jazdiaci tréner v kategórii Cruiser Masters sa prvý deň dostal do hlavného finále a v ňom skončil na 8. mieste, v nedeľu sa ešte zlepšil a prepracoval sa na 4. miesto.

Výsledky jazdcov BMX TEAM Liptov sú na začiatku roka výborné a predpovedajú, že sú pred sezónou dobre pripravení. Či to bola kvalitná zimná príprava, alebo len šťastie, dokážu už prvé predstavenia na domácej trati.

Autor: Pavol Tomčík st.
Foto: Pavol Rojček

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM