Slávka Kellová Rôzne

Mikulášsky jarmok sa už začal

Tri jarmočné dni sú už v plnom prúde. Pešiu zónu Liptovského Mikuláša dnes pohltilo zhruba 330 stánkov od tradičných jarmočných dobrôt cez výrobky ľudových remeselníkov až po tovar dennej spotreby.

Slávnostné otvorenie jarmoku naplánované na zajtrajšiu 15 hodinu. Už dnes si však môžu Mikulášania plnými dúškami užívať jarmočnú náladu. Centrum jarmoku je tradične sústredené na Námestí osloboditeľov. V jeho okolí sú však starostlivo rozostavané stánky pre návštevníkov, ktorí sa po absolvovaní jarmočnej „šnúry“ majú kde občerstviť.

To isté je pre návštevníkov pripravené aj v nasledujúcich dvoch dňoch. Jedinečnú jarmočnú náladu však navyše spestria ľudové tance, hip-hopové rytmy, Beat Box, klauni či členovia mikulášskeho Cetra voľného času. Čerešničkami na torte budú tento rok kapely No Name a Metalinda. No a samozrejme piatočná noc bude opäť patriť diskotéke do neskorých nočných hodín.

Oficiálne však program jarmočných dní v sobotu nekončí. V nedeľu 5. decembra o 16 hodine je pre deti naplánované premietanie rozprávky Kráska a zviera v Klubovej sále Domu kultúry a o 17 hodine si na Námestí osloboditeľov budete môcť zaspievať koledy spoločne s Mestským dychovým orchestrom. Súčasťou jarmoku je aj 1. ročník predajnej výstavy Liptov UNI EXPO 2010 zameranej na stavebníctvo, nábytok či textil v Posádkovom dome armády.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM