Slávka Kellová Kultúra

Mikulášsky jarmok je tu opäť: Toto všetko na vás čaká...

Mikulášsky jarmok na Mikuláša je neodmysliteľnou súčasťou života v srdci horného Liptova už niekoľko desaťročí. Stánky s tovarom najrozličnejšieho druhu, stretnutia s priateľmi a pohodová zábava. Nič z toho nebude určite chýbať ani tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky jarmok je tu opäť: Toto všetko na vás čaká...
Foto: Slávka Kellová

Mikulášsky jarmok začína tradične vo štvrtok 6. decembra od 10.00 a potrvá do sobotňajšej noci. V centre mesta tak budú môcť návštevníci nahliadnuť do stánkov s tým najrozličnejším tovarom, remeslami, ozdobami, maškrtami, ale aj zábavou.

Oficiálne otvorenie trhov je naplánované na piatok o 15:00. Takmer po celý deň bude návštevníkov zabávať hudobný, tanečný či spevácky sprievodný program, šíriaci sa z Námestia osloboditeľov. Hviezdou piatkového večera bude nepochybne slovenská kapela Billy Barman, ktorú uvedie skupina Queenmania, imitujúca tie najväčšie hity kapely Queen a Red Hot Chilli Pappers Revival, ktorí tu budú pre všetkých tých, ktorí nestihli koncert americkej kapely v Prahe.

V sobotu bude námestie patriť liptovskej hudobnej scéne v podaní kapiel Keen Seample, The Difference a Ploštín Punk. O dobrú náladu sa postarajú aj „potemnelí garážoví anjeli“ Barbarossa, ktorí predvedú vlastné piesne na antidopingovú strunu či tanečná skupina Freeze a folklórny súbor Váh.

Trhy nie sú len o nakupovaní

Na návšteve tradícií zaveďte svoje kroky aj do našej histórie. V Liptovskom kultúrnom stredisku v Čiernom orly na Vás čakajú tvorivé dielne, kde si každý môže vyrobiť svoje vlastné vianočné ozdoby. Na nádvorí Čierneho orla bude pripravená prezentácia tradičných ľudových remesiel a deti sa budú môcť zabaviť v podkroví knižnice pri súťažiach či rozprávkach.

Program Mikulášskeho jarmoku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM