Tomáš Batiz Samospráva

Mikulášsky poslanec upozornil na problém, ktorý trápi mnohých: Aká je reakcia mestských?

Na prvom tohtoročnom zastupiteľstve sa poslanci v interpeláciách opäť podrobne venovali svojim mestských častiam. Poslanec Matej Géci poukázal na problém, na ktorý ho upozornili občania. Čo sa bude diať?

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky poslanec upozornil na problém, ktorý trápi mnohých: Aká je reakcia mestských?
Foto: Tomáš Batiz / Zdroj: Dnes24.sk

Okrem závažných problémov, ktoré sa týkajú mesta sa poslanci na mestskom zastupiteľstve individuálne venovali konkrétnym problémom, ktoré jednotlivé mestské časti trápia. Poslanec Matej Géci, ktorý zastupuje mestskú časť Staré mesto, prišiel so zaujímavým návrhom. „Ak to umožnia financie chcel by som poprosiť vedenie mesta, aby inštalovalo aspoň jednu kameru pred Vrbický cintorín. Od občanov mi prišli viaceré hlásenia ohľadom výtržníkov, ktorí okrádajú starých ľudí,“ komentoval situáciu Matej Géci, ktorý si myslí, že ako prevencia ochrany občanov bude inštalácia aspoň jednej kamery dobrým krokom.

Hliadková činnosť sa v okolí cintorína v najbližších dňoch ešte zvýši. “Mestská polícia prijala túto interpelácia pričom už doterajšia činnosť spočívala zo zvýšenej hliadkovej činnosti na uvedenom cintoríne a tento priestor sníma jednou kamerou. Do budúcnosti sa hliadková činnosť ešte zintenzívni a príjmu sa opatrenia, aby sa zamedzilo páchaniu protiprávnej činnosti v priestoroch a v okolí cintorína," uviedol Marián Jančuška, náčelník mestskej polície v Liptovskom Mikuláši.

V znížení kriminality v meste môže, podľa náčelníka, v budúcnosti pomôcť plánovaný projekt mestskej polície, ktorý zvýši počet kamier v Liptovskom Mikuláši. “Jedným z týchto opatrení bude v prípade schválenia projektu ďalšiu kamera, ktorá by mala byť umiestená na Alexyho ulici, z ktorej sa bude sledovať aj priestor Vrbického cintorínu a okolia.” dodal na margo nového projektu mestskej polície Marián Jančuška, náčelník mestskej polície v Liptovskom Mikuláši.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM