Tomáš Batiz Šport

Mikulášsky talent Jakub len krôčik od vstupenky na olympiádu: Z rukáva vytiahol ESO!

Už o pár týždňov bude areál vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši dejiskom Majstrovstiev Európy. Pre mikulášskeho rodáka Jakuba Grigara je to posedná možnosť na kvalifikovanie do olympijského Ria.

Ilustračný obrázok k článku Mikulášsky talent Jakub len krôčik od vstupenky na olympiádu: Z rukáva vytiahol ESO!
Foto: Tomáš Batiz

Mikulášska divoká voda privíta na Liptove opäť najlepších pretekárov v rámci celej Európy. Dôležitosť preteku si uvedomuje aj 18-ročný Jakub Grigar, ktorý má poslednú možnosť dostať sa na letnú olympiádu v Riu. “Mám pred sebou ME na domácej vode, ktoré sú posledným kolom kvalifikácie do Ria. „Chalani aj v minulej sezóne ukázali, že sú to svetoví jazdci, a preto to určite bude veľmi ťažké. Preteky budú na domácej trati pred domácim publikom a na jednej z mojich najobľúbenejších tratí,“ poznamenal kajakár Jakub Grigar.

Jakub sa teší z novej lode

Rodák z Liptova nenechal posledné kvalifikačné preteky len tak na náhodu. Pár týždňov pred štartom sa rozhodol pre novú loď, ktorá by mu mala priniesť potrebné šťastie na vode. “Pre novú loď som sa rozhodol preto, lebo stará už má čo-to odjazdené. Pred sebou mám dôležité preteky, takže preto potrebujem loď špičkovej kvality,” vysvetľuje Grigar.

Nad dizajnom novej lode Kubo dlho nerozmýšľal. O farbách mal už vopred jasno. “S dizajnom som moc starostí nemal. Vychádzal som z toho, že sa mi vždy páčila kombinácia čiernej a červenej. Prvá vec, čo mi napadla, som dal na papier a nakoniec sa mi páčila. Dokonca som ich poprosil nech to vyzerá tak nedokonalo ako na tom papieri, aby tam boli vidieť ťahy štetcom,” vysvetlil.

Na test lode sa teší

Podľa Jakuba je loď hotová iba navonok. Robota ho čaká ešte vo vnútri lode. “Som spokojný s tým ako to vyzerá, ale ani zďaleka to nie je o farbe. Ozajstné jej vlastnosti sa ukážu až na vode. Navonok síce vyzerá hotová, ale z vnútra je na nej ešte kopa práce. Treba zalepiť sedenie, ponastavovať opierky, vylepiť ju mäkkou hmotou, aby sa v nej dalo vydržať aj pri dlhých tréningoch,” dodal na záver Kubo, ktorý priznal, že na test novej lode sa nesmierne teší.

Vodák Grigar má novú loď: Pozrite si, ako vyzerá
5
Galéria
Foto: Tomáš Batiz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM