Martin Grendel Krimi

Minulý týždeň 272 požiarov, bez ľudských obetí

Od začiatku roka vzniklo na našom území 6 745 požiarov s predbežne vyčíslenými škodami v sume 8,63 mil. eur. Pri týchto požiaroch zahynulo 32 ľudí a 92 osôb sa zranilo.

V minulom týždni zaevidovali slovenskí hasiči 272 požiarov, ktoré spôsobili škody za približne 937-tisíc eur. Oheň si našťastie nevyžiadal žiadne obete, zranila sa len jedna osoba. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok za približne 3 145 000 eur. Od začiatku roka vzniklo na našom území 6 745 požiarov s predbežne vyčíslenými škodami v sume 8,63 mil. eur.

Pri týchto požiaroch zahynulo 32 ľudí a 92 osôb sa zranilo. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška je počet požiarov v tomto roku vyšší o 1 993 a priame škody spôsobené požiarmi sú nižšie o 2,55 mil. eur. Počet usmrtených osôb je v porovnaní s minulým rokom vyšší o 20 a počet zranených osôb je o 42 vyšší ako vlani.

Jarné vypaľovanie trávy zamestnávalo hasičov aj minulý týždeň. Vyrážali k 101 požiarom v prírodnom prostredí, a to najmä v dôsledku vypaľovania suchých porastov a používania otvoreného ohňa. Škodu, ktorú oheň napáchal v prírode, vyčíslili predbežne na 18-tisíc eur. V 19 prípadoch z toho išlo o požiare lesného porastu, pri ktorých materiálnu škodu odhadli na 13-tisíc eur.

Okrem ohňa absolvovali hasiči aj technické výjazdy, v minulom týždni ich bolo 296. Z toho 119 výjazdov bolo k dopravným nehodám, ktoré súviseli s vyslobodzovaním zakliesnených osôb a poskytovaním predlekárskej a technickej pomoci účastníkom cestnej premávky, vrátane odstraňovania ekologicky nepriaznivých následkov dopravných nehôd.

Ďalších 177 výjazdov vykonali k ďalším záchranným a technickým zásahom, ktoré ohrozovali život a zdravie občanov. Pri uvedených dopravných nehodách zomrelo šesť osôb, 79 sa zranilo a ďalších 96 osôb bolo priamo postihnutých následkami týchto udalostí.

zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM