Tomáš Batiz Krimi

Mišo (21) a Laco (20) z Mikuláša majú problém: Nahlásili bombu v obchoďáku, dôvod vás dostane!

V rukách polície skončili dvaja mladíci z Liptovského Mikuláša, ktorí podľa správy policajtov mali nahlásiť bombu v obchodnom centre neďaleko pešej zóny.

Ilustračný obrázok k článku Mišo (21) a Laco (20) z Mikuláša majú problém: Nahlásili bombu v obchoďáku, dôvod vás dostane!
Zdroj: TASR

V rukách liptovskomiku­lášskej polície skončila dvojica mladíkov 21 ročný Michal a 20 ročný Ladislav z okresu Liptovský Mikuláš, ktorí mali v januári tohto roku zavolať na linku 112 a oznámiť, že v jednom z obchodných centier v Liptovskom Mikuláši je bomba. O celej situácii informuje Jana Balogová, hovorkyňa Policajného zboru v Žiline.

Na linku 112 mal najskôr telefonovať 21 ročný Michal, ktorý si mal požičať od kamarátky mobilný telefón. Z telefónu mal pred uskutočnením hovoru vybrať SIM kartu. Potom mal telefón zobrať 20 ročný Ladislav, ktorý sa mal pokúsiť volať na linku 158, keď sa však nedovolal, mal vytočiť číslo 112 a uviesť, že v obchodnom centre je bomba,“ konštatuje Balogová.

Mladíci sa chceli zabaviť

Ako ďalej poznamenala policajná hovorkyňa, v telefóne mal uviesť adresu a tiež mal uviesť aj vymyslený popis muža, ktorý mal utekať a vykrikovať, že je tam bomba.

Mladíci, podľa hovorkyne, k tomuto nápadu mali dospieť po tom, čo sa chceli ísť zabaviť, avšak jeden z nich kvôli práci v obchodnom centre ísť nemohol.

„Preto sa rozhodli nahlásiť bombu, čím vyvolali opatrenia vedúce k nebezpečenstvu vážneho znepokojenia občanov nachádzajúcich sa v tom čase v obchodnom centre, pričom obidvaja mladíci vedeli, že táto správa je nepravdivá,“ doplnila hovorkyňa.

Hrozí im odňatie slobody

Zábava na účet záchranných zložiek môže vyjsť dvojicu mladíkov z liptovskomi­kulášskeho okresu poriadne draho. „Vyšetrovateľ OR PZ v Liptovskom Mikuláši obidvoch mladíkov obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. Stíhaní sú na slobode,“ dodala Jana Balogová z polície.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM