Michal Paška Hokej

Mladíci majú za sebou vydarenú premiéru v drese áčka

V piatkovom stretnutí nadstavbovej časti prvej hokejovej ligy HK 32 Liptovský Mikuláš zdolal súpera z Bardejova po trestných strieľaniach. Tento zápas bol zároveň premiérovým v prvej lige aj pre dvoch mladíkov v drese HK 32.

Príležitosť prvýkrát ukázať svoje umenie na prvoligovom ľade dostali juniori Adrián Jančuška s Jurajom Halajom. Prvý menovaný si zároveň pri debute v áčku otvoril aj gólový účet. Bardejovského brankára Martona prekonal v 28. minúte, čím poslal svoje farby do vedenia.

Gól Adriána Jančušku bol z kategórie lišiackych. „Dvakrát predtým mi ušiel puk. Našťastie, v správnej chvíli to tam padlo. Bol som prekvapený, najskôr som ani nevedel, že sa mi podarilo skórovať,“ hodnotil Adrián, ktorého prvý gól v drese áčka potešil. „Bol by som rád, keby som aj naďalej dostal šancu a darilo sa mi aj gólovo. Začať ale treba skromne,“ prezradil mladík, ktorý mal v úvodnej tretine trému. „Po prvej tretine ale opadla,“ dodal.

Prvý štart v áčku si pripísal aj Juraj Halaj. Áno, ide o syna bývalého výborného útočníka, dnes funkcionára mikulášskeho klubu. Ochotne zhodnotil drámu v stretnutí s Bardejovom. „Zápas s lídrom súťaže nebol vôbec ľahký. Na to, že to bol môj prvý štart v áčku, hodnotím ho dobre,“ skonštatoval Halaj „junior“, ktorého potešil presný zásah spoluhráča Jančušku.

„Aďo prekvapil brankára. Jeho gól mužstvu pomohol,“ povedal Juraj Halaj, ktorý má jasno v úlohách na ľade. „Cieľom je vždy vyhrať. Od našej formácie sa očakáva, aby sme nedostali gól. Keď nejaký dáme, je to len a len dobre.“

foto: autor

jancuska
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM