Krimi Správy

Mladík (16) sa vybral na prieskum do jaskyne Pustá: Zmobilizoval 14 záchranárov!

Amatérsky speleológ počas svojho prieskumu nešťastne spadol. Do akcie boli nasadení jaskynní záchranári HZS z Oblastných stredísk Nízke, Vysoké a Západné Tatry a tiež Malá a Veľká Fatra.

Ilustračný obrázok k článku Mladík (16) sa vybral na prieskum do jaskyne Pustá: Zmobilizoval 14 záchranárov!
Zdroj: TASR

Horskí záchranári v popoludňajších hodinách pomáhali 16-ročnému amatérskemu speleológovi v jaskyni Pustá v Nízkych Tatrách. Ten počas prieskumnej činnosti spadol a poranil si rameno takým spôsobom, že nebol schopný samostatne postupovať ďalej. Informácie pre TASR poskytlo operačné stredisko Horskej záchrannej služby (HZS).

Do záchrannej akcie bolo nasadených 14 jaskynných záchranárov HZS z Oblastných stredísk Nízke, Vysoké a Západné Tatry a tiež Malá a Veľká Fatra. Pred transportom zraneného sa musel odčerpať sifón v jaskyni, ktorý bol zaplavený, čo záchranári uskutočnili v spolupráci s dobrovoľnými jaskyniarmi z Demänovskej doliny.

Zranený jaskyniar sa nachádzal približne 800 metrov od vchodu jaskyne. Po jeho dosiahnutí mu bola poskytnutá prvá pomoc, ošetrenie a medikamentózna liečba. Vzhľadom na členitosť jaskyne transportovali pacienta von na nosidlách alebo v transportnej sedačke. Príslušníci HZS ho následne pomocou terénneho vozidla previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM