Rôzne

Moderná separačná hala na Podbrezinách už slúži naplno: Vytriedi štyrikrát viac odpadu

V metropole horného Liptova uviedli dnes do prevádzky modernú linku na triedenie vyseparovaného odpadu v novopostavenej hale na okraji najväčšieho liptovskomikulášskeho sídliska Podbreziny. Projekt za takmer 2,5 milióna eur získal podporu z Kohézneho fondu EÚ.

Ilustračný obrázok k článku Moderná separačná hala na Podbrezinách už slúži naplno: Vytriedi štyrikrát viac odpadu
Foto: Slávka Kellová

„Začiatky tohto projektu siahajú do roku 2008 a predovšetkým po zvládnutí náročného procesu verejného obstarávania je pre všetkých zainteresovaných veľkým zadosťučinením, že už naplno slúži nielen obyvateľom nášho mesta, ale aj viac ako dvom desiatkam okolitých obcí,“ uviedol viceprimátor Jozef Repaský. Nová linka dokáže vytriediť štyrikrát viac odpadu ako jej predchodkyňa. Realizáciou projektu sa vytvorilo 6 pracovných miest.

Prednosti novej triediacej linky vyzdvihol zástupca dodávateľskej spoločnosti Augustín Vrábel. „Veľká kapacita, plnoautomatický baliaci lis a v neposlednom rade výrazne zlepšené pracovné podmienky obslužného personálu v jednozmennej prevádzke. Obdobná linka je na Slovensku zatiaľ iba v Bratislave,“ skonštatoval.

„Výrobnú halu sme sa snažili čo najvhodnejšie zasadiť do prostredia obytného sídliska, aby sa životné prostredie skvalitnilo riešením tohto objektu. Fasáda z prírodného kameňa by mala časom obrásť zeleňou. Z urbanistického hľadiska je to určite zaujímavý pozitívny počin,“ dodal architekt Stanislav Barényi.

Global24/tasr

Separačna hala Podbreziny
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM