Michal Paška Basketbal

Motivoval ich aj Július Beťko

Základná škola v Kvačanoch sa stala tradičným miestom pre prípravu mikulášskych basketbalistov. Od začiatku augusta sa tu všetky tímy intenzívne pripravovali na nadchádzajúcu sezónu 2011/2012.

Družstvá juniorov, starších žiakov, minibasketbalistov a nesúťažné družstvo dievčenskej prípravky strávili v útulnom prostredí 10 dní, počas ktorých sa venovali najmä fyzickej príprave v stálom spojení s basketbalovou loptou. „Svoje 2-dňové minisústredenie tu absolvovalo aj družstvo mužov, ktoré s plnou prípravou na novú prvoligovú sezónu začne začiatkom septembra,“ hovorí manager klubu Martin Králik.

Po prvých troch daždivých dňoch umožnilo slnko trénerom mládežníckych družstiev využívať aj vonkajšie basketbalové ihrisko, blízke futbalové ihrisko aj priľahlý kopec. Už tradične všetky družstvá absolvovali aj turistickú vychádzku do Kvačianskej doliny.

Počas sústredenia prišiel o svojej basketbalovej kariére porozprávať aj rodák z Ružomberka Július Beťko. Ten až do vážneho zranenia kolena úspešne pôsobil v amerických univerzitných súťažiach a momentálne pôsobí ako profesionálny tréner na Kanárskych ostrovoch. „Ako druhý nás navštívil úspešný reprezentant vo vodnom slalome Alexander Slafkovský, ktorý okrem besedy pripravil a absolvoval s našimi hráčmi aj tréningy zamerané na koordináciu a stabilitu,“ dopĺňa manager klubu. „Využíva ich taktiež vo svojom tréningu.“

Počas celého sústredenia absolvovali žiacke družstvá každý večer súťaže zručnosti. „Počas záverečného dňa sme si usporiadali turnaj zmiešaných družstiev, zložených zo zástupcov všetkých družstiev, kde si zahrali aj tréneri MBK LM,“ uzatvára s úsmevom Králik.

zdroj: -jvk- foto: Mestský basketbalový klub

basket
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM