Iné športy

MSJ v alpských disciplínach v Jasnej za dverami: Želiezkom v ohni bude domáca Petra Vlhová

Stredisko Jasná v Nízkych Tatrách vyhralo kandidátku na organizáciu Majstrovstiev sveta juniorov (MSJ) v alpských disciplínach medzi tureckým Erzurumom a španielskou La Moline. Na tamojšie svahy sa tak stredisku podarí na prelome februára a marca vrátiť vrcholové podujatia.

Ilustračný obrázok k článku MSJ v alpských disciplínach v Jasnej za dverami: Želiezkom v ohni bude domáca Petra Vlhová
Foto: Kornel Kubík

Počas kandidatúry a po nej hostil Chopok Európske poháre, ktoré boli testovacími podujatiami a mali preveriť pripravenosť strediska a organizátorov. Medzinárodná lyžiarska asociácia FIS ocenila Jasnú ako jedného z najlepších organizátorov Európskeho pohára.

Stredisko bolo vo svojej histórii dejiskom jedenástich Európskych pohárov, dvoch svetových zimných Univerziád, Majstrovstiev Európy juniorov, Majstrovstiev sveta juniorov a troch svetových pohároch.

Slovenskou nádejou Petra Vlhová

Najbližšie ho od 26. februára do 6. marca čakajú ďalšie Majstrovstvá sveta juniorov v alpských disciplínach. Na domácom šampionáte sa vďaka organizátorskej kvóte, ktorá je 2-krát vyššia ako normálna kvóta, predstaví väčšie množstvo slovenských juniorov.

V mužskej kategórii budú našimi najhorúcejšími želiezkami v ohni Martin Bendík, Matej Falat a Andreas Žampa, ktorí už majú skúsenosti z juniorských šampionátov, ale aj z európskych, či svetových pohárov. Medzi juniorkami bude našou najväčšou favoritkou víťazka slalomu z Olympijských hier mládeže Petra Vlhová, ktorá na svahoch Jasnej vyrástla. Petra už jednu medailu z MSJ má, keď pred dvomi rokmi obsadila v talianskom Roccarase tretie miesto v slalome. Vlani jej v Québecu medaila ušla len o pár stotín.

Úspešná organizácia MSJ môže prispieť k tomu, že FIS sa definitívne rozhodne potvrdiť Jasnú ako organizátora Svetového pohára.

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM