Rôzne

MSJ v Jasnej sa začínajú už v utorok: Šampionát otvoria v centre L. Mikuláša!

Najlepšie lyžiarske stredisko na Slovensku bude už o niekoľko dní dejiskom Majstrovstiev sveta juniorov v zjazdovom lyžovaní. Organizátori očakávajú viac ako 300 pretekárov z bezmála štyroch desiatok štátov. Od 26. februára do 6. marca do Liptova dorazia Indovia či občanov Kajmanských ostrovov.

Ilustračný obrázok k článku MSJ v Jasnej sa začínajú už v utorok: Šampionát otvoria v centre L. Mikuláša!
Foto: Slávka Kellová

Jasná Nízke Tatry sa po rokoch odmlky vracia na mapu svetového lyžovania. Po miliónových investíciách do zlepšenia infraštruktúry, lanoviek, ubytovacích kapacít a parkovania, sa stredisko môže porovnávať s vyspelými alpskými centrami. „Jasná je pripravená na nápor turistov a sme pripravení aj na to, že MSJ budú pri plnom chode strediska. Veríme, že zvýšený nápor turistov zvládneme aj vďaka posilneniu kyvadlovej dopravy. Už v minulosti sme organizovali podobné podujatia a tohto väčšieho sa nemáme prečo báť,“ dodal podpredseda Organizačného výboru MSJ Andrej Devečka.

„Podujatie takéhoto charakteru je jedinečná príležitosť spropagovať Liptov a celé Slovensko v zahraničí. Obrázky zo šampionátu sa budú vysielať v desiatkach krajín a samotní účastníci majstrovstiev môžu o nás šíriť dobré meno. Verím, že si ich získame nielen perfektnou organizáciou pretekov, ale aj prírodnými krásami a atrakciami, ktoré náš región ponúka,“ zdôrazňuje riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

Otvárací ceremoniál na mikulášskom námestí v utorok 25. februára

Do povedomia fanúšikov zimných športov a turistických atrakcií by sa mohla dostať aj metropola Liptova. Práve Liptovský Mikuláš bude dejiskom otvorenia majstrovstiev 25. februára a každý deň po 19:00 hodine až do 5. marca môžu byť fanúšikovia bieleho športu svedkami dekorovania víťazov jednotlivých disciplín. Šesť dní, ktoré sa budú niesť v duchu Majstrovstiev sveta Juniorov, budú plné nielen kvalitných lyžiarskych výkonov, ale aj skvelých hudobných skupín a interpretov priamo v stredisku Jasná Nízke Tatry počas Jasná Festu. Predvedie sa spolu 18 kapiel a interpretov a traja moderátori.

Súvisiaci článok:

MSJ v alpských disciplínach v Jasnej za dverami: Želiezkom v ohni bude domáca Petra Vlhová

Foto: ilustračné, tmr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM