Pavol Tomčík Šport

MSJ v Jasnej: Vlhová v obrovskom slalome štrnásta

Svetový šampionát juniorov v zjazdovom lyžovani v Jasnej pokračoval vo štvrtok obrovským slalomom žien. Na štart sa postavila aj Mikulášanka Petra Vlhová.

Ilustračný obrázok k článku MSJ v Jasnej: Vlhová v obrovskom slalome štrnásta
Zdroj: Dnes24.sk

Zverenke trénera Ivana Iľanovského nevyšlo úvodné kolo, v ktorom nazbierala až takmer trojsekundovú stratu na vedúcu pretekárku z Talianska Martu Bassinovú a obsadila priebežné 16. miesto. Kedže 18-ročná Mikulášanka sa na štart postavila až s číslom 39 a obrovský slalom nie je jej najsilnejšou disciplínou, nebol to zlý výsledok. „Myslela som si, že trať bude jemnejšia, boli v nej viaceré ryhy. Bolo to náročné aj v tom, že hore pri štarte bola hustá hmla a vidno len jednu či dve bránky. Zároveň je to tam aj dosť rovné a je to skôr o tom, kto sa ako pustí. V hmle sa jazdí opatrnejšie. Ja som však chcela ísť čo najrýchlejšie a hoci som spravila nejaké chyby, myslím si, že to bolo dobré,“ povedala Petra pre skupinku novinárov v cieli.

V druhom kole Petra štartovala na skrátenej trati, ako 15. v poradí a dokázala si svoju pozíciu z prvého kola vylepšiť o dve miesta. V prvej disciplíne na šampionáte v Jasnej jej tak patrí solídna 14. priečka. Jej hlavná disciplína – slalom je na programe už v piatok 28. februára. Celý Liptov a Slovensko od Petry očakáva útok na medailové pozície.

Ilustračné foto: SITA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM