Krimi

Muž vyriekol šokujúce slová a... Do Važca smerovali všetky dostupné hliadky aj pyrotechnik!

Vyšetrovateľ v Liptovskom Mikuláši obvinil 41-ročného muža z mikulášskeho okresu z prečinu nebezpečného vyhrážania sa a zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Vo Važci zasahovali policajné hliadky a dokonca aj pyrotechnik!

Ilustračný obrázok k článku Muž vyriekol šokujúce slová a... Do Važca smerovali všetky dostupné hliadky aj pyrotechnik!
Zdroj: Policajný zbor SR

24. februára obvinený muž umožnil vstup do rodinného domu dvom mužom vo veku 35 a 39 rokov. „Po krátkom čase v rukách priniesol neznáme predmety a tvrdil, že ide o semtex. Povedal, že rodinný dom je podmínovaný a ak sa bude musieť z neho vysťahovať, tak ho vyhodí do vzduchu a zrovná so zemou. Zároveň mužom povedal, že má doma pištole a samopaly, čo u nich vzbudilo dôvodnú obavu, že svoje vyhrážanie splní,“ uviedol krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Po oznámení boli do obce Važec okamžite vyslané všetky dostupné policajné hliadky z viacerých útvarov v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru a na mieste zasahoval aj pyrotechnik z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Podrobil sa dychovej skúške s pozitívnym výsledkom takmer 3 promile. Počas vyšetrovania policajti zaistili dva žltohnedé hranoly, viac ako 200 nábojov a rôzne komponenty strelných zbraní. Zaistené veci budú podrobené expertíznemu skúmaniu,“ dodal Moravčík.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.

Foto: KR PZ

Policajti počas vyšetrovania zaistili náboje aj komponenty zbraní
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM