Slávka Kellová Basketbal

Muži v prvej lige!

Družstvo mužov z Liptovského Mikuláša privítalo v rozhodujúcom zápase sezóny hostí z Považskej Bystice. Dôležitosť súboja hneď od začiatku zväzovala domácim hráčom ruky a hostia si výbornou streľbou vybudovali už v prvej štvrtine 7-bodový náskok.

MBK Liptovský Mikuláš – IMC Považská Bystrica 81:70 (41:47) Body MBK LM: Jamsila 19, Škorupa 14, Vaňko 13, Šulo 12, Palaj 8, Császári 5, Blcháč 4, Chomo 4, Králik 2

Najvyšší rozdiel bodov si hostia vybojovali v polovici druhej štvrtiny, keď na tabuli svietil stav 41:29. Troma trojkami v krátkom časovom úseku sa však mikulášske družstvo dostalo naspäť do zápasu a do šatní odchádzali v polčase družstvá za stavu 41:47 v prospech Považanov. V tretej štvrtine začali na oboch stranách lepšie pracovať obrany a Mikulášania stiahli do konca štvrtiny ďalšie dva body z náskoku hostí. Pred výbornou diváckou kulisou vo výbornej atmosfére, aj vďaka početnej skupine fanúšikov hostí, domáci hráči nastúpili do záverečnej časti pod veľkým tlakom najmä v obrane. Po pár minútach však dokázali otočiť skóre vo svoj prospech. Šnúrou 10:0 si domáci vybudovali 5 minút pred koncom rozhodujúci náskok, ktorý si už udržali do konca zápasu. Výhrou sa tak mikulášski muži dostali na prvé miesto tabuľky a vybojovali si tak právo štartovať v prvej lige v budúcej sezóne. Pre MBK Liptovský Mikuláš sú muži po deviatom mieste juniorov v najvyššej juniorskej súťaži a ôsmom mieste žien na Slovenskom pohári ďalší výrazný úspech sezóny 2010/2011.

Martin Králik foto: autor

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM