Tomáš Batiz Správy

Na Chopku pribudne nová lanovka: Lyžiarom budú dostupné všetky lyžiarske trate

Fanúšikovia lyžovania sa už teraz môžu tešiť na novú sezónu. Vietor do plachiet dodá Nízkym Tatrám nová lanovka v Jasnej. V mikulášskom akvaparku pribudne už toto leto nový surfovací trenažér.

Ilustračný obrázok k článku Na Chopku pribudne nová lanovka: Lyžiarom budú dostupné všetky lyžiarske trate
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Zima na horách sa ešte stále nechce rozlúčiť. Posledný víkend na Chopku patril vďaka aprílovým rozmarom počasia opäť lyžovačke. A práve lyžovačka na južnej strane Chopku dostane v nadchádzajúcej zime nový rozmer. V úseku lokality Krupová – Srdiečko – Kosodrevina, si lyžiari od zimnej sezóny 2016/17 užijú komfortný presun na Chopok vďaka novej 15 miestnej kabínkovej lanovke. Nové snežné pásové vozidlo a zasnežovanie zlepšia samotnú úpravu južných svahov Chopku. Na rozvoj a modernizáciu slovenských stredísk vynaloží tento rok spoločnosť Tatry mountain resorts viac ako 23 miliónov eur.

Nová lanovka doplní prepravnú kapacitu

Pre lyžiarov budú dostupné všetky lyžiarske trate vrátane najkrajšej zjazdovky Chopok – Krupová a lyžiari už nebudú musieť komplikovane prestupovať zo sedačkovej lanovky na kabínkovú. „Nová lanovka na Chopku doplní v stredisku prepravnú kapacitu o 2 800 os./hod. a pridaním 4 kilometrov zasnežovania sa klientom opäť zvýši výrazne komfort na zjazdovkách,” uviedol Bohuš Hlavatý, CEO TMR.    

Lyžiarske stredisko Jasná na severnej strane Chopku čaká tento rok modernizácia v podobe vybudovania námestia a prvej fázy Centra Jasná. “V prvej fáze rozsiahleho projektu Centra Jasná pribudne vedľa Hotela Grand Jasná aj nový hotel, ktorý vznikne prebudovaním pôvodných kancelárií „Starej pošty“ na zaujímavý architektonický počin s kompletným zázemím reštauráciou, barom, wellnesom atď.,” poznamenala Zuzana Fabianová, hovorkyňa TMR.

Na svoje si prídu milovníci surfovania

 Po minuloročnom úspechu dočasnej umelej vlny pre milovníkov surfovania, sa liptovský Aquapark Tatralandia dočká pred letom novej investície – surférskeho trenažéra. “Inšpiráciou pre vybudovanie vodnej atrakcie bolo surfovanie na najkrajších a najlepších plážach sveta Maui a Waikiki. Surfovací trenažér alebo simulácia umelej vlny v Tatralandii bude predstavovať jazdu na štyroch dráhach s rozdielnou silou a rýchlosťou vĺn a vetra,” dodala Fabianová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM