Tomáš Batiz Správy

Na jeseň osadia v Mikuláši nové preliezky: Pribudnú na týchto ihriskách

V najbližších týždňoch sa v Liptovskom Mikuláši osadia viaceré nové preliezky, ktoré potešia najmä najmladších obyvateľov metropoly Liptova.

Ilustračný obrázok k článku Na jeseň osadia v Mikuláši nové preliezky: Pribudnú na týchto ihriskách
Zdroj: TASR

Mikulášania ukázali, že deti sú ich prioritou a na ničom tak nezáleží, ako na ich spokojnosti. V rámci participatívneho rozpočtu z celkovej sumy 50 tisíc eur sa Mikulášania rozhodli použiť až 21 tisíc na vyžitie svojich ratolestí a popredkladali projekty na zveľadenie detských ihrísk.

Začnú s realizáciou

Radnica aktuálne začala s plnením projektov, a tak sa už v blízkej dobe na siedmich mestských ihriskách zvýši kvalita ich technického vybavenia. „Úplne nové ihrisko vybudujeme v lokalite Hája Nicovô, kde pribudne pohyblivý hojdací mostík a stupienková hrádza,“ prezradila Mária Lošonská z mikulášskeho mestského úradu. V areáli šport klubu Kriváň pribudne domček, v Okoličnom preliezka, kolotoč, hojdačka aj šmýkačka, do Palúdzky sa už môžu tešiť na hojdačku na pružine či konštrukciu s hojdacím lanom.

„Urobili sme na základe tejto revitalizácie ihrísk aj pasport a kontrolu nedostatkov nielen na hracích prvkoch, ale aj na oplotení. Chystáme sa ich postupne odstraňovať, nech už sú kompletne vynovené, deti tu strávia veľa času a predsa len sú to miesta, kde spolu s rodičmi pri hre môžu stráviť pekné chvíle,“ vysvetlil primátor Ján Blcháč.

Nové hracie prvky

Na území mesta je spolu 69 detských ihrísk a zariadení. Nachádzajú sa vo všetkých mestských častiach, často sú aj súčasťou areálov škôl avšak tie garantujú, že ich môžu využívať aj deti, ktoré konkrétnu školu nenavštevujú. Ihriská udržiavajú v čistote zamestnanci Verejnoprospešných služieb mesta, bezpečnosť detí zaručuje prevádzkovateľ ihriska jeho pravidelnou kontrolou a ročnými kontrolami, ktoré vykonávajú zástupcovia dodávateľov prvkov.

Nové hracie prvky pribudnú na nasledujúcich detských ihriskách: Benice, Demänová, areál Športového klubu Kriváň, Okoličné, Palúdzka, Materská škola Agátik, vnútroblok Pod slivkou, Základná škola J. Kráľa. Nové ihrisko pribudne na Háji.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM