Tomáš Batiz Správy

Na Liptove pribudne materská škola: Deti budú pravidelne jazdiť na koňoch

V novom školskom roku 2016/2017 otvoria v susednom liptovskom meste ďalšiu materskú školu. Deti v nej budú vedené k biblickým a kresťanským hodnotám.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove pribudne materská škola: Deti budú pravidelne jazdiť na koňoch
Zdroj: TASR

V novom školskom roku 2016/2017 otvoria v Liptovskom Hrádku ďalšiu materskú školu. Nová cirkevná MŠ Koráb bude sídliť v podkrovných priestoroch evanjelického kostola a fary na Hviezdoslavovej ulici. Zápis detí prebieha počas celého mesiaca máj. „Bude to škôlka s celodennou prevádzkou, s maximálnou kapacitou 50 detí s tým, že v novom školskom roku otvoríme len jednu zmiešanú triedu s maximálne 25 deťmi. Chceme dať novej generácii budúcnosť a nádej,“ povedal farár Michal Belanji. Vítané sú podľa neho všetky deti, nie len evanjelického vierovyznania. Mesačný príspevok rodičov za jedno dieťa by mal byť v podobnej výške, ako na iných štátnych MŠ, približne 20 až 30 eur.

Spolupracovať chcú aj s umeleckou školou

Deti budú vedené k biblickým a kresťanským hodnotám a primerane ich veku sa budú učiť anglický jazyk. „Zároveň chceme spolupracovať so základnou umeleckou školou a deťom ponúkneme spojenie hudobného, tanečného a výtvarného umenia. V rámci zážitkovej činnosti by sme chceli u detí rozvíjať aj vzťah k prírode a zvieratkám, preto prinesieme aj pravidelné jazdy na koníkoch,“ doplnil Belanji.

Pomáhajú najmä dobrovoľníci

Materiálne vybavenie MŠ financujú z darov a príspevkov dobrovoľníkov. „Ak by niekto vnímal tú potrebu a chcel by prispieť, budeme radi. Sme vďační všetkým, ktorí majú otvorené srdce a v tomto diele nás podporia. Prvé štyri mesiace nedostaneme ani od štátu žiadne peniaze na prevádzku škôlky, preto nás poteší, ak sa nájde niekto, kto podporí aj učiteľky,“ vyzval verejnosť.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM