Tomáš Batiz Správy

Na Liptove začala lyžiarská sezóna: Koľko zjazdoviek otvorili na Chopku?

S prvým decembrovým dňom otvorili lyžiarskú sezónu na Chopku. Vďaka snehovej nádielke čaká lyžiarov niekoľko desiatok centimetrov snehu.

Ilustračný obrázok k článku Na Liptove začala lyžiarská sezóna: Koľko zjazdoviek otvorili na Chopku?
Zdroj: Tatry Mountain Resorts

Nové zjazdovky, 90 tyčových zasnežovacích bodov a rozšírenie trate skibusov. To je len pár z množstva noviniek, ktoré si Liptáci pripravili pre návštevníkov regiónu počas zimného obdobia. V piatok sa totiž oficiálne začala tohtoročná lyžiarska sezóna pod Chopkom.

40 centrimetrov snehu

Lyžovať sa začalo z nadmorskej výšky 2004 metrov nad morom, otvorených je 12,5 kilometra zjazdoviek na oboch stranách Chopku. „Na severnej strane je to sedem zjazdoviek, na juhu tri zjazdovky,“ vyčíslila hovorkyňa Tatry Mountains Resort (TMR) Zuzana Fabianová, podľa ktorej je aktuálne k dispozícii 40 centimetrov snehu, takže podmienky na lyžovanie sú veľmi dobré.

Záujem o Liptov rastie

Záujem o dovolenku na Liptove zo strany turistov každým rokom rastie. „Minulú zimnú sezónu sme dosiahli až 632.522 prenocovaní návštevníkov a polepšil si len počas zimy o takmer päť percent,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Ján Blcháč s tým, že oproti poslednej zime pribudli nové ubytovacie kapacity.

Bezplatné skibusy

Ku komfortu návštevníkov regiónu prispeje sieť bezplatných skibusov, ktorých premávka sa začína od 25. decembra. „Po úspechu z minulého roku bude aj tentoraz v prevádzke linka City Busu, ktorá od januára dovolenkárov z Jasnej dovezie do centra Liptovského Mikuláša," uviedol Blcháč. Počas víkendov, sviatkov a prázdnin v Žilinskom samosprávnom kraji bude premávať skibus od sídliska Podbreziny cez celé mesto.

„Nadšencov bieleho športu túto zimu poteší nová zjazdovka na Otupnom aj rozšírenie zjazdovky Turistická, ktorú obľubujú menej zdatní lyžiari a rodiny s deťmi,“ informoval riaditeľ strediska Jasná Matej Hulej.

Garancia snehu podľa neho porastie aj vďaka 90 tyčovým zasnežovacím bodom. Okrem iného stredisko rozšírilo svoje snežné pásové vozidlá a ďalšie systémy, ktoré napomáhajú rovnomernému a kvalitnému rozloženiu snehu na zjazdovkách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM