Slávka Kellová Kultúra

Na Paples s batôžkom plným voľačoho dobrého a tekutého

Ak nevyhľadávate typickú plesovú strojenosť je tu opäť netradične tradičná zábava pre priaznivcov folklóru. Batôžkový Paples s miernou dávkou plesovej irónie je tu už piaty rok.

Ples pripravuje vo fašiangovom období Liptovské kultúrne stredisko v spolupráci s folklórnym súborom Váh, mestom Liptovský Mikuláš, tunajším Domom kultúry spoločne s folklórnymi nadšencami z Liptova. Súčasťou Paplesu je všetko čo k tradičnému plesu patrí, obohatené o svojský nadhľad, výbornú uvoľnenú atmosféru či školu ľudových tancov.

Vstup na Paples je “batôžtek” plný dobrôt, niečo “tekuté” na zapíjanie pre seba i priateľov, aj “voľačo” originálne do tomboly. Od všetkých návštevníkov sa očakáva presný príchod, fašiangová nálada, neformálne spoločenské oblečenie kreatívne doplnené o folklórnu súčiastku (klobúk, šatku, čepiec, lajblík, valašku…) a vítané sú aj masky.

Na všetkých paplesajúcich sa veľká sála Domu kultúry v Liptovskom Mikuláši teší 10. februára 2012 o 19:00. Cena vstupenky pre jednu osobu je 5 eur, v ktorej je zarátaný Paplesník s prekvapením. Miesta o je možné rezervovať na telefónnych číslach 044/55 229 81, 0905 832 950 alebo v Liptovskom kultúrnom stredisku na Ul. 1.mája 28/196 v budove Čierneho orla v Liptovskom Mikuláši.

foto: LKS

poples
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM