Tomáš Batiz Správy

Na Podbrezinách sa bude rekonštruovať: Opravia cestu na hlavnom ťahu

Mestká časť Podbreziny je najväčším sídliskom v Liptovskom Mikuláši. Hlavný ťah má v pláne Žilinský samosprávny kraj opraviť.

Ilustračný obrázok k článku Na Podbrezinách sa bude rekonštruovať: Opravia cestu na hlavnom ťahu
Zdroj: Dnes24.sk

Dobrá správa sa týka primárnej aj obyvateľov Smrečany, Žiar a Veterná Poruba, pre ktorých je táto komunikácia hlavnou prístupovou cestou. „S rekonštrukciou cesty spájajúcej centrum Liptovského Mikuláša so sídliskom Podbreziny počítame a je zaradená do plánu opráv našich ciest pre tento rok. Pravidelne tu vykonávame zimnú a bežnú údržbu a v prípade potreby opravujeme úseky cesty zatiaľ vysprávkami, aby bola do doby jej kompletnej rekonštrukcie pre vodičov zjazdná,“ skonštatovala Lenka Záteková, hovorkyňa Žilinského samosprávneho kra­ja.

Množstvo áut

Nutnosť rekonštrukcie si uvedomuje aj primátor mesta Liptovský Mikuláš, ktorý na aktuálny stav cesty upozornil listom. „Denne po ceste prejde 4300 áut, predstavuje jediné napojenie centra s najobývanejšou časťou Liptovského Mikuláša. Povrch vozovky už dlhodobo vykazuje súvislý rozpad, ktorý nie je možné odstrániť bežnou údržbou, čo negatívne vplýva na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, taktiež na hlučnosť," zhodnotil Blcháč v liste.

„Na ceste je množstvo výtlkov a nerovností, ktoré už zjavne nestačí opraviť v rámci bežnej údržby,“ skonštatoval Michal Paška, poslanec za mestskú časť Podbreziny.

Dátum začiatku ešte nevedia

Ako poznamenala ďalej Záteková zo Žilinského samosprávneho kraja, v najbližších týždňoch sa uskutoční verejná súťaž, po ktorej sa určí presný dátum začiatku rekonštrukcie. „V tomto prípade sa zatiaľ pripravujú podklady, preto nie je možné určiť dátum začatia prác. Po ukončení verejnej súťaže budeme vedieť špecifikovať dátum, dokedy budú práce trvať a výslednú cenu, ktorá bude výsledkom obstarávania,“ dodala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM