Slávka Kellová Rôzne

Na SP v Záhrebe bolo ďalších 14 Slovákov: Profi zjazdovku pripravili ruky Liptákov

Na zjazdovke v chorvátskom Záhrebe počas Svetového pohára nezastupovali Slovensko počas uplynulého piatku len lyžiarky Veronika Velez- Zuzulová či Mikulášanka Petra Vlhová. Najlepší lyžiari totiž jazdili na trati, ktorú pre nich už roky pripravujú Liptáci ako repa.

Ilustračný obrázok k článku Na SP v Záhrebe bolo ďalších 14 Slovákov: Profi zjazdovku pripravili ruky Liptákov
Foto: Slávka Kellová

Skupina 14-tich Slovákov vycestovala do strediska Sljeme na kopci Medvednica v Chorvátsku niekoľko dní pred štartom našich dvoch najlepších lyžiarok, aby tam nie len pre ne pripravili profi zjazdovku. Takto už päť rokov cestujú za úpravou svahov nad Záhrebom a dnes sú už neodmysliteľnou súčasťou Svetového pohára v stredisku.

„Sme vyškolení pracovníci, ktorí chystajú trať. Spôsob úpravy vždy závisí od poveternostných podmienok, ale v podstate to vždy znamená to isté, aby bola trať čo najtvrdšia,“ povedal pre Plusku zástupca slovenskej firmy Martin Kupčo z Liptovského Mikuláša.

Trať bola v perfektnom stave

Našim zástupkyniam sa v piatok 4. januára v Chorvátsku príliš nedarilo. Obe na trati padli. Podľa slov slovenských technikov však bola trať pripravená perfektne. „Mali tu aj prírodný sneh, ale ten sa už roztopil. Teplota však bola pod nulou, tak stihli pripraviť dostatok technického. Majú výbornú infraštruktúru zasnežovania, preto nebol problém,“ priblížil Martin Kupčo. Tím Liptákov nie je výnimkou ani na svahoch v Čechách, či pri organizácii pretekov Európskeho pohára na Slovensku.

FOTO: Aj túto bránku, ktorá bola Velez-Zuzulovej osudnou, inštalovali jej krajania.

Súvisiaci článok:

V Záhrebe pád Velez-Zuzulovej, Vlhová minula bránku

foto: tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM