Slávka Kellová Rôzne

Na Štedrý deň bude snežiť

Na Štedrý deň bude veľa oblačnosti a na mnohých miestach môžeme očakávať sneženie, predpovedajú meteorológovia Slovenského hydrometeorologického ústavu.

„Na juhozápade Slovenska sa sneženie postupne zmení na dážď,“ prognózuje Pavol Beránek zo SHMÚ. Denná teplota vystúpi na –3 až +1 stupeň Celzia, na juhozápade až na +4 stupne Celzia.

Na prvý sviatok vianočný 25. decembra bude premenlivá oblačnosť a len ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie. Denná teplota vystúpi na 0 až +5 stupňov Celzia. Na druhý sviatok vianočný 26. decembra bude polojasno, v nižších polohách na niektorých miestach hmla alebo nízka oblačnosť.

Ojedinele sa vyskytne mrholenie alebo slabé sneženie z nízkej oblačnosti. Denná teplota vystúpi na –1 až +3 stupne Celzia, pri slnečnom počasí v nížinách na +5 stupňov Celzia. Nočné teploty budú cez sviatky klesať na 0 až –5, pri snehovej pokrývke a vyjasnení miestami až na –11 stupňov Celzia.

„Predpokladáme, že na Štedrý deň by mal byť na Slovensku večer sneh všade okrem Bratislavy a blízkeho okolia Bratislavy, avšak v Malých Karpatoch v polohách nad 400 m očakávame snehovú pokrývku tiež. Tam, kde bude sneh večer 24. decembra, by sa mal udržať až do 26. decembra,“ dodal Beránek. Agentúru SITA informoval hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

zdroj, foto: Webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM