Tomáš Batiz Správy

Na Štefánikovej vládne stavebný ruch: Do kedy bude trvať?

Štefánikovu ulicu v Liptovskom Mikuláši sprevádzajú za posledné dni výrazné dopravné obmedzenie s čím súvisia aj kolóny.

Ilustračný obrázok k článku Na Štefánikovej vládne stavebný ruch: Do kedy bude trvať?
Zdroj: Dnes24.sk

Cestári a technika už pracujú na ceste II/548 z mesta do Liptovskej Ondrašovej. Vyberajú obrubníky, ktoré budú meniť za nové. Práce sú súčasťou rekonštrukcie chodníka a novej cesty, po ktorej sa budeme môcť previezť už v septembri.

„S rekonštrukciou cesty na Štefánikovej ulici začneme prvý septembrový týždeň. Predtým však bolo nutné zrealizovať opravu chodníka, s čím súvisela aj výmena obrubníkov, pretože do nového telesa cesty už nebudeme môcť zasahovať,“ informoval Gabriel Lengyel z odboru životného prostredia a dopravy na mestskom úrade.

Pri nakladaní vysekaných starých obrubníkov na nákladiak, ktorý pristavia robotníci k chodníku, organizujú dopravu svetelnou signalizáciou. „Snažíme sa ju nastaviť tak, aby došlo k čo najmenšiemu zdržaniu a kolónam. Intervaly semaforov prispôsobujeme smerovým intenzitám dopravy, ale napriek tomu môže dochádzať k zdržaniu, preto prosíme vodičov o zhovievavosť. Odmenou im bude nová cesta,“ povedal viceprimátor Liptovského Mikuláša Ján Bonko.

Pre chodcov bude zasa odmenou za tolerovanie stavebného ruchu nový chodník po pravej strane v smere do Liptovskej Ondrašovej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM