Správy

Na turistike sa už nestratíte: Vezmite si na cesty novú mobilnú aplikáciu!

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov uviedla dnes do prevádzky novú elektronickú aplikáciu pre užívateľov mobilných telefónov a internetu plnú prehľadných aktualizovaných máp a podrobných informácií o turistických atrakciách liptovského regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Na turistike sa už nestratíte: Vezmite si na cesty novú mobilnú aplikáciu!
Foto: Slávka Kellová

„Je to otvorený a stále živý projekt, ktorého veľkou výhodou je, že ho budeme môcť priebežne aktualizovať, aby turistickí návštevníci Liptova mali kedykoľvek a kdekoľvek priamo v teréne hneď poruke aktuálnu mapu a čo najviac potrebných informácií o danej lokalite a dostupných službách,“ uviedla projektová manažérka OOCR Petra Šuhajdová.

Zároveň pripomenula, že liptovský región pretína približne 700 kilometrov značených turistických cyklotrás. „Prostredníctvom tejto aplikácie sa ich snažíme priblížiť so všetkým, čo patrí k poriadnemu cykloregiónu. Inšpiráciu sme hľadali v Alpách a najmä v Dolomitoch, kde takéto aplikácie fungujú v špičkovej podobe,“ vysvetlila Šuhajdová.

„Úlohou nášho rozsiahleho projektu premeny Liptova na rozvinutý cykloregión je prilákať čo najviac turistov. Cyklistika je v kurze a bolo by veľkou chybou, keby sme nevyužili obrovské danosti nášho regiónu a aj vďaka cykloturistike neprilákali k nám ešte viac turistických návštevníkov,“ dodala riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Aplikácia je voľne dostupná cez App Store (IOS) a Google Play (Android) a disponuje tzv. Geo-fence funkciou. Outdoor mapa je prístupná aj na mapa.visitlip­tov.sk.

Global24/tasr, Foto: ilustračné, klaster

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM