Michal Paška Hokej

Na úvod prípravy remíza, otočili prehratý zápas

Hráči MHK 32 Liptovský Mikuláš v úvodnom prípravnom zápase remizovali na ľade Spišskej Novej Vsi 4:4.

Prvoligoví hokejisti Liptovského Mikuláša, ktorí naplno zaberajú pred novým súťažným ročníkom, odohrali včera prvý zo série prípravných zápasov. V Spišskej Novej Vsi po tretinách 3:0, 0:0 a 1:4 remizovali 4:4. V mikulášskom drese skórovali Lištiak, Kadura, Mravec a Legerský.

„Na ľade Spišiakov sme sa predstavili po ani nie týždňovej príprave na ľade, s ktorou sme začali minulý štvrtok. Súper mal v tomto smere náskok,“ vysvetlil tréner Liptovského Mikuláša, bývalý výborný obranca a odchovanec mikulášskeho klubu Rudolf Záruba (na fotografii).

Aj v Spišskej Novej Vsi sa potvrdilo, že začiatky na ľade po príprave na suchu sú vždy rozpačité. „Skúšajú sa viaceré varianty, tak to bolo aj v tomto zápase. Nakoniec sme z nepriaznivého stavu 4:1 uhrali remízu, s ktorou sme spokojní. Všetko sa ale ešte len rozbieha,“ povedal tréner po dnešnom dopoludňajšom tréningu.

V kádri je nováčikom skúsený odchovanec Juraj Kledrowetz. Marcel Petran odchádza do Anglicka, ďalšie pôsobisko Branislava Pohanku ešte nie je známe. Pohyby v kádri ešte nie sú uzavreté.

Letná príprava MHK 32 prebiehala v domácich podmienkach. „Venovali sme sa aerobiku, gymnastike, vytrvalosti, šprintom a všetkému, čo neodmysliteľne patrí k letnej príprave. S prístupom hráčov vládne spokojnosť, ale všetko sa ukáže až na ľade,“ uzavrel Rudolf Záruba.

foto: autor

zaruba
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM