Michal Paška Krimi

Na Váhu zachraňovali vysilenú labuť

Chladné počasie s množstvom snehu nedáva zabrať len ľuďom, ale i zvieratám. Na rieke Váh pod diaľničným privádzačom v Liptovskom Mikuláši dnes dopoludnia pracovníci Tatranského národného parku, hasiči a mestskí policajti zachraňovali labuť.

Trojlístok záchranných zložiek si najskôr myslel, že labuť je primrznutá. Neskôr sa ukázalo, že plávala v zamrznutom toku Váhu. „Bola vysilená. Hasiči poskytli rebrík a lano. Z brehu ju do bezpečia dostal príslušník mestskej polície. Momentálne je labuť v rehabilitačnej stanici v Liptovskom Mikuláši,“ uviedol pre www.mikulas24.sk Peter Vrlík, strážca Tatranského národného parku.

Ako dodal, prvotné vyšetrenia ukázali, že labuť je nielen vysilená, ale má aj niečo s krídlom. Peter Vrlík potvrdil, že v tomto počasí trpia aj zvieratá, ktoré musia prežiť vo veľkom množstve snehu.

Celá záchrana trvala približne trištvrte hodinu. Zásah hasičov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši bol ukončený krátko po 11:30 hodine. Na jednom vozidle zasahovali traja hasiči.

ilustračné foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM