Webnoviny - Rôzne

Na židovskom cintoríne vybudujú nový chodník

Na základe podnetu obyvateľov Liptovského Mikuláša vybudujú na židovskom cintoríne v centre mesta nový chodník za 39-tisíc eur.

Informoval o tom primátor mesta Ján Blcháč. „Cestičku tvorenú kamennou drvinou nahradí chodník zo zámkovej dlažby a prírodného kameňa. Cintorín leží v blízkosti historického centra mesta a novovybudovanej pešej zóny. Po požiadavkách občanov na skultúrnenie tohto prostredia sme sa rozhodli na cintoríne vytvoriť dôstojné podmienky pre jeho užívanie,“ uviedol.

Výstavba bude financovaná z mestského rozpočtu. „Chodník povedie naprieč cintorínom, križujúc existujúci starý. Doplnený bude o dve vetvy napojené na Štúrovu a Jilemnického ulicu. Dĺžka je 150 metrov,“ doplnil vedúci odboru výstavby radnice Miloš Berník.

S výstavbou chodníka sa začne v budúcom týždni, ukončenie plánujú do konca novembra. Z mestského rozpočtu do konca roka zrekonštruujú aj prístupovú cestu na cintorín v Demänovej a chodník na cintoríne v Bodiciach. Verejnoprospešné služby v L. Mikuláši v súčasnosti obhospodarujú 11 cintorínov s takmer šesťtisíc hrobovými miestami.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM