Slávka Kellová Krimi

Nad mestom sa roztrhli mraky: Silný vietor vyvracal stromy!

Liptovský Mikuláš a jeho okolie zhruba pred trištvrtehodinou zasiahol silný dážď sprevádzaný krúpami. Rozsiahle škody zatiaľ nahlásené neboli. Pod vodou však skončilo parkovisko pred Hypernovou. Do zhruba 18:00 napadlo 20 - 22 mm zrážok.

Zhruba o 17:15 sa nad Liptovským Mikulášom roztrhli mračná a na zem sa spustil dážď sprevádzaný aj krupobitím a silným vetrom. Nahlásené boli zatiaľ popadané kríky na cestách, kanalizácia na ulici Hollého chvíľami nestíhala a tvorili sa tu malé bazény. Pod zhruba 8 – 12 cm vrstvou vody skončilo parkovisko pri Hypernove.

Informácie máme aj z tunajšieho sídliska Podbreziny, kde silný vietor povyvracal stromy, polámal ploty a popresúval kontajnery. Prečkať silný dážď museli aj cestujúci osobného vlaku v úseku v Okoličnom. Podľa sprievodcov kvôli niečomu, čo na trati bránilo vlaku pokračovať v jazde. Nápor vetra nevydržalo ani zastrešenie malého pódia na Námestí osloboditeľov pri fontáne Metamorfózy.

[blockquote]Mi­moriadne silná búrka nevystrašila len ľudí, ale aj zvieratá. Nešťastne sa skončila i pre psíka, ktorý sa zrejme kvôli vyčíňaniu počasia zatúlal a teraz po meste hľadá svojho pána. Viac sa [link=http://www­.mikulas24.sk/clan­ky?extend.139067]doz­viete TU![/link][/bloc­kquote] Rizikové oblasti v Ploštíne, kde sa pred časom robili protipovodňové opatrenia zatiaľ vyzerajú v poriadku, ako aj okolie futbalového ihriska.

**Upozorňujeme však vodičov na cestách, aby si dávali pozor! Smerom na Baranec sú hlásené popadané stromy a prejazd je komplikovaný. **

ilustračné foto: tasr

foto_ vichrica
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM