Tomáš Batiz Šport

Nadávať vie každý, ale toto je už o inom: Liptáci, chcete sa stať futbalovým rozhodcom?

Futbalový zväz v Liptovskom Mikuláši prišiel s lukratívnou ponukou, ktorú ocení každý futbalový priaznivec. Do svojich radov hľadajú nových ambicióznych rozhodcov.

Ilustračný obrázok k článku Nadávať vie každý, ale toto je už o inom: Liptáci, chcete sa stať futbalovým rozhodcom?
Zdroj: TASR

Futbal v Liptovskom Mikuláši patrí medzi najobľúbenejšie športy. V rámci celého Liptova sa do okresnej súťaže zapája skoro každá obec, ktorá sa snaží čo najlepšie reprezentovať. Okrem samotných hráčov tvoria dôležitú súčasť v zápasoch aj rozhodcovia, ktorých má na Liptove pribudnúť. “Nakoľko sa nám prihlásili noví adepti na funkciu rozhodcu tak sme operatívne začali nové školenie. Momentálny počet rozhodcov je uspokojivý v porovnaní s ostatnými oblastnými futbalovými zväzmi, avšak našou snahou je súčasný stav ešte rozšíriť,” povedal Michal Chudý, tajomník komisie rozhodcov LFZ

Ako sa prihlásiť?

“Určite sú aj ďalší záujemcovia, len často nevedia kde sa môžu prihlásiť resp. ako sa stať rozhodcom. Aj pre týchto záujemcov je ešte možné sa prihlásiť na mailovej adrese krobfzlm@gmail.com resp. na telefónnom čísle 0905 975 535,” ozrejmil Chudý.

V mikulášskom zväze sa na aktuálny stav nesťažujú, ale privítali by menší nárast, ktorý by im pomohol úplne vykryť všetky súťaže po celom Liptove. “Momentálny stav nie je zlý, ale od optimálneho stavu ma ďaleko. Snažíme sa delegovať v rámci možností čo najlepšie ako sa dá. Aktuálne cítime aj záujem pomôcť od rozhodcov, ktorí pôsobia v rámci Stredoslovenského futbalového zväzu. Ak majú voľno, prídu rozhodovať aj do súťaží Liptovského futbalového zväzu, za čo im patrí vďaka,” pokračuje ďalej Chudý z komisie.

Najlepšie sa aklimatizujú bývalí hráči

Vyhovieť náročných futbalovým fanúšikom je aj z pozície rozhodcu náročné. Úroveň dnešných nových adeptov na funkciu rozhodcu je rôzna. Najlepšie sa aklimatizujú bývalí hráči, ktorí majú pre futbal cit. “Bývalí hráči sa veľmi ľahko adaptujú do pozície rozhodcu, ale radi privítame úplných začiatočníkov, ktorým však ochotne pomôžeme. Každý si v rozhodovaní nájde svoje,” skonštatoval na záver Michal Chudý, tajomník komisie rozhodcov LFZ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM