Tomáš Batiz Správy

Nádielka, aká tu nebola už dávno: Mikulášania sa brodia hustým snehom, FOTO

Pernibaba poriadne pritvrdila. V meste už niekoľko hodín husto sneží a biela pokrývka stále rastie.

Ilustračný obrázok k článku Nádielka, aká tu nebola už dávno: Mikulášania sa brodia hustým snehom, FOTO
11
Galéria
Foto: Tomáš Batiz

Po prvom poprašku, ktorý v stredu (29.11.) posypal mikulášske ulice, vrtochy počasia poriadne vygradovali. Silné sneženie neutíchalo niekoľko hodín a do štvrtkového rána napadla v Liptovskom Mikuláši vysoká snehová perina.

Azda najväčšiu radosť zo štedrej nádielky majú deti, menej nadšení sú zrejme vodiči ale i ľudia, ktorí museli v silnej chumelici prešľapať do práce po vlastných. Pozrite si niekoľko záberov z našich ulíc.

Na jednej strane romantika zimnej krajiny, na druhej však problémy. Ako informuje TASR, na území stredného Slovenska stúpol vo štvrtok napoludnie v dôsledku nepriaznivého počasia, najmä mokrého snehu, popadaných stromov a popraskaných izolátorov, počet odberných miest Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D) bez elektriny zhruba na 38 000. Medzi kritické oblasti patrí aj práve liptovský okres.

„Každá kalamita aj porucha však vie byť vplyvom okolností iná. Aj napriek tomu môžeme obyvateľov uistiť, že distribučná spoločnosť využíva všetky prostriedky na to, aby situáciu dostala čo najskôr plne pod kontrolu,“ povedal pre TASR Miroslav Gejdoš, hovorca spoločnosti Stredoslovenskej energetiky – Distribúcie (SSE-D).

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM