Slávka Kellová Kultúra

Naí Dillí očami Liptákov

Melódie Ľudovej hudby Sláčik z Liptovského Mikuláša zaleteli až do ďalekej Indie. Prinášame Vám fotoreportáž z jedného z najľudnatejších miest na svete Naí Dillí cez hľadáčik Liptákov.

Ilustračný obrázok k článku Naí Dillí očami Liptákov
Foto: Slávka Kellová

Vďaka rodákovi z Liptovského Mikuláša, ktorý pracuje ako konzul na slovenskej ambasáde v Naí Dillí, sa liptovské tradície dostali až do ďalekej Indie. „Veľvyslanectvá krajín V4 v Naí Dillí prezentovali svoje národné kuchyne a my sme boli súčasťou kultúrneho programu,“ vysvetľuje organizátorka zájazdu Antónia Papčová.

Česká výprava sa predstavila v podaní jazzovej kapely, Poliaci vystúpením speváčky, iba maďarská a slovenská výprava priniesli do krajiny korenia svoju tradičnú kultúru. „Chlapci mali na slovenskom večeri veľký úspech, pretože ich charakteristickou črtou je, že hrajú a spievajú od srdca a s láskou,“ približuje atmosféru po vystúpení Antónia Papčová.

Krásy Slovenska sú nad všetkým

Okrem priestorov ambasády mala slovenská výprava možnosť vidieť aj niečo z tamojšej krajiny. „Chceli sme vidieť ako sa žije vo veľkomeste. Jazdili sme mestskou dopravou, zažili sme špičku v metre, jazdili na rikšách, autobusom, v ktorom sme „zjednávali“ cestovné. Z vlaku sme videli okolie Dillií, máme množstvo zážitkov.“ Skutočne osobitý ráz krajiny a mesta však turistov ohúri skôr negatívne. „Presťahovať sa tam nechcel nikto z nás, ale vidieť to bolo zaujímavé. Človek sa potom inými očami pozerá na vlastné mesto, krajinu, v ktorej žijeme. Vníma intenzívnejšie krásy rodnej zeme – doslova a dopísmena,“ zamýšľa sa Antónia.

India dnes patrí k najľudnatejšej krajine sveta. Napriek masám ľudí v uliciach tu však vládne svojský pokoj a usporiadanie. „To ma veľmi prekvapilo, že pri takom množstve ľudí a dopravných prostriedkov, sme neboli svedkom žiadneho konfliktu, ani medzi ľuďmi, ani na ceste. Skutočne to bolo neuveriteľné,“ dodáva Antónia.

Bližšie atmosféru veľkomesta Naí Dillí opisuje priložená galéria :)

INDIA OČAMI LIPTÁKOV
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM