Tomáš Batiz Hokej

Náročný a dôležitý zápas s Popradom: Liptáci opäť ťahali za kratší koniec

Hokejisti Liptovského Mikuláša privítali v rámci 40. kola na domácom ľade súpera z Popradu. Výborná atmosféra, ale i hokej potešila každého priaznivca tohto športu.

Ilustračný obrázok k článku Náročný a dôležitý zápas s Popradom: Liptáci opäť ťahali za kratší koniec
Zdroj: TASR

Priam ideálny vstup do zápasu mali Popradčania, ktorí išli do vedenia už v 3. minúte, keď Križana z ľavej strany prekvapil Štrauch. Domáci dokázali odpoveď v 10. minúte – Kriška zužitkoval prihrávku od Urama a blafákom na backhand nedal šancu Šúrekovi v popradskej bráne. Druhý útok domácich úradoval aj o necelé tri minúty, keď Kriška spomedzi kruhov namieril presne k ľavej tyči. Gólová prvá tretina na Liptove pokračovala, Svitna v 16. minúte z ťažkého uhla prekonal Križana.

Bezgólová druhá tretina

Úvod druhej tretiny sprevádzali viaceré nepresnosti na oboch stranách. Do dobrého zakončenia sa dostali až domáci a to v 28. minúte, v ktorej Kadlubiak od modrej preveril Šúreka v bráne. Domáci hokejisti sa dostali do tlaku o pár sekúnd neskôr, ale v presilovke si gólovú šancu nevypracovali. Na opačnej strane sa strelecky prezentoval Hvila, ale s jeho pokusom si Križan v mikulášskej bráne poradil.

Gól z úvodu rozhodol

Tak ako v prvej tretine, tak aj v tej tretej sa “Kamzíci” gólovo presadili už po pár sekundách zásluhou Krotáka. Popradčania sa do dvojgólového vedenia mohli dostať o necelú minútu, keď Štrauch počas početnej výhody len tesne minul spomedzi kruhov Križanovu bránu. V 46. minúte držal stále v hre domácich brankár Križan, ktorý kryl pokus Mlynaroviča. V záverečnej päťminútovke sa Liptáci snažili o vyrovnanie, držali sa aj v útočnom pásme, ale po viacerých nepresnostiach sa k priamemu zakončeniu na Štraucha nedostali.

„Z nášho pohľadu bola rozhodujúca individuálna chyba, ktorá predchádzala tretiemu gólu, ktorí sme inkasovali hneď po prvom striedaní v tretej tretine. Chceli by sme sa posilniť ešte na poste obrancu, niečo máme rozpracované, ale zatiaľ ešte nemáme konkrétnu posilu,“ povedal po zápase tréner domácich Róbert Spišák.

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Poprad 2:3 (2:2, 0:0, 0:1)

  • Góly: 10. Kriška (Uram), 13. Kriška (Nádašdi, Uram) – 3. Štrauch (Postnikov), 16. Svitana, 41. Kroták (Matúš Paločko, Troliga). Rozhodovali: Kalina, Valach – Jobággy, Korba, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1360 divákov
  • Liptovský Mikuláš: Križan – Mezovský, Šiška, Nádašdi, Makovský, Kadlubiak, Moravčík, Oravec, Uhrík – Ru. Huna, Cibák, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Števuliak, Stümpel, Ro. Huna – Lištiak, Piatka, Laco
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM