Tomáš Batiz Hokej

Náročný zápas s vicemajstrom: Liptáci sa predstavia na bystrickom ľade

V posledný novembrový piatok 25.11.2016 čaká na Liptákov prvý, z dvojice zápasov, ktoré odohrajú na ľade súperov. O 17:30 sa predstavia v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Náročný zápas s vicemajstrom: Liptáci sa predstavia na bystrickom ľade
Foto: Tomáš Batiz

Hokejisti Liptovského Mikuláša si tretíkrát v sezóne zmerajú sily so súperom, ktorého ešte nedokázali zdolať. Podarí sa im získať nejaké body, alebo zostanú barani Mikulášom neporazení?

Banská Bystrica vo výbornej forme

Banskobystričania sa nachádzajú vo vynikajúcej forme, podávajú vyrovnané výkony a s prehľadom si strážia druhú pozíciu za Košicami, respektíve zvádzajú s nimi napínavý boj o tú prvú. V posledných desiatich zápasoch prehrali len jeden zápas a to práve na domácom štadióne s Košicami. Naposledy zdolali vonku Martin 0:3. Predtým priniesli všetky body z klzísk Popradu, Nitry či Žiliny.

Spoľahlivý brankár Jason Bacashihua

Barani sa nachádzajú na druhom mieste aj vďaka skvele chytajúcemu brankárovi. Jason Bacashihua od úvodu sezóny dokazuje, že je veľkou oporou svojho zamestnávateľa a právom mu patrí pozícia jednotky. V percentuálnej úspešnosti zásahov sa nachádza s 93.28% na prvom mieste. Okrem toho si v tomto ročníku pripísal na svoje konto aj tri zápasy, v ktorých neinkasoval žiadny gól.

Bodovať treba aj von

Liptovský Mikuláš sa v nabitej tabuľke po 23 odohraných zápasoch nachádza s 32 bodmi na šiestom mieste. Je však ale potrebné povedať, že z týchto 32 bodov, Mikulášania až 20 nazbierali na domácom štadióne. Ak by sme sa mali na tabuľku pozrieť z pohľadu získaných bodov vonku, Mikuláš by sa v nej ocitol na ôsmom mieste so ziskom 12 bodov. Je to naozaj skvelé, že Liptáci dokážu získavať body, ale je čas nosiť ich aj zo štadiónov súperov a nespoliehať sa len na atmosféru na vlastnom ľade.

Hrať svoju vlastnú hru

Liptákov v domácich zápasoch zdobí naozaj poctivá hra, ktorá im mnoho krát prináša úspech. Zverenci Róberta Spišáka majú pred vlastnými divákmi, ktorí ich ženú dopredu určite väčšie sebavedomie, viac si dovolia, snažia sa tvoriť hru, nahadzovať puky a tlačiť sa do brány. Ako náhle však hrajú von, chýba im ľahkosť a jednoduchosť vytratila a majú zviazané ruky. Ako doma, treba aj von hrať nebojácne a nestiahnuť sa len do vlastného obranného pásma, len to môže priniesť želané ovocie v podobe troch bodov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM