Pavol Tomčík Šport

Natália Šlepecká: 4. miesto v ankete lyžiar roka ma potešilo a prekvapilo!

V tohtoročnej ankete Lyžiar roka na Slovensku v sezóne 2012/13 očakávane triumfovala Veronika Velez-Zuzulová. Zo štvorlístka Liptáčok Šlepecká - Vlhová - Medlová - Stromková najvyššie "vyskočila" akrobatická lyžiarka Natália Šlepecká. Jej štvrté miesto si zaslúži patričnú pozornosť.

Ilustračný obrázok k článku Natália Šlepecká: 4. miesto v ankete lyžiar roka ma potešilo a prekvapilo!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako hodnotíš svoj výsledok v ankete Lyžiar roka? Čakala si, že by si mohla byť tak vysoko?
Štvrté miesto ma potešilo a prekvapilo zároveň. Nečakala som, že sa umiestnim medzi tradične populárnymi disciplínami, ako zjazdové a bežecké lyžovanie, o to viac si tento výsledok vážim. Teším sa, že naše výsledky si už všimli aj v asociácii a budem robiť čo sa dá, aby som moju disciplínu – slopestyle predstavila aj širšej verejnosti.

Čo k lanskej sezóne? Spokojná?
Sezóna nedopadla najhoršie. Cieľom bolo ostať v prvej pätnástke rebríčka svetového pohára. Umiestnila som sa na 12. mieste, čo je super. Bohužiaľ ma od svetového pohára v Švajčiarsku, ktorý bol veľmi zle postavený, opäť trápilo operované koleno. Poškodila som si obidva menisky a zvyšnú časť sezóny som sa len trápila.

Spomínaš koleno. Napokon si sa nevyhla ani operácii.
Áno. Vo štvrtok som sa podrobila operačnému zákroku na ľavom kolene a teraz ma čaká rehabilitácia. Som však veľmi motivovaná, a tak verím, že čoskoro budem opäť môcť trénovať. V auguste ma čaká svetový pohár na Novom Zélande, kde dúfam, že už budem môcť skákať bez bolesti a s úsmevom.

V čom ešte vidíš svoje rezervy?
Rezervy určite vidím v tom, že som ďalšiu sezónu trénovala bez trénera, kedže financie od asociácie a sponzorov mi stačili akurát na vycestovanie na preteky a niekoľko tréningových sústredení. Okrem toho som si musela zarábať aj na živobytie, kedže nie som zaradená do žiadneho centra, ako profesionálny športovec.

Tieto aspekty ti asi na športovej pohode moc nepridávali.
Súhlasím. Tieto podmienky, kedy som rovno z práce utekala často krát na letisko, ledva sa zbalila a na kopci počas preteku riešila pracovné telefonáty mi určite na pohode a sústredení nepridali.

I tak si ale zaznamenala niekoľko zaujímavých výsledkov.
Spokojná som hlavne s 8. miestom na majstrovstvách Sveta v nórskom Vosse, čo je mimochodom po 7. priečke Veroniky Velez-Zuzulovej v slalome tohtoročný druhý najlepší výsledok Slovákov v lyžiarskych disciplínach na svetových šampionátoch. Rada som i za 2. miesto v kontinentálnom pohári v argentínskej Ushuai. Na všetkých ostatných svetových pohároch som sa umiestnila v top 12. V USA, v zatiaľ najsilnejšom štartovom poli, na 19. pozícii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM