Pavol Tomčík Hokej

Návrat do extraligy nevyšiel ani na piaty pokus, Liptáci na Spiši prehrali a vypadli

Je dobojované. Na jednej strane radosť z postupu, na strane druhej vypadnutie a trpkosť z predčasného konca sezóny. Semifinálová séria prvej hokejovej ligy medzi Liptovským Mikulášom a Spišskou Novou Vsou priniesla v piatom rozhodujúcom zápase víťazstvo domácich Spišiakov v pomere 5:1.

Ilustračný obrázok k článku Návrat do extraligy nevyšiel ani na piaty pokus, Liptáci na Spiši prehrali a vypadli
Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti Liptovského Mikuláša dnes zavítali na štadión, kde sa pre nich pred pár dňami po výhre 1:0 začal rysovať postup do finále play-off prvej hokejovej ligy. Zaskočená Spišská Nová Ves síce o deň neskôr sériu vyrovnala a v Liptove sa po treťom stretnutí ujala vedenia, no po veľkej dráme zo štvrtého semifinálového duelu, keď Liptovský Mikuláš prehrával 1:4 aj 2:5 a predsa len vyhral, sa všetko vrátilo tam, kde sa to aj začalo.

Až 3300 divákov bolo dnes v Spišskej Novej Vsi zvedavých na to, ako dopadne napínavá semifinálová bitka s Liptovským Mikulášom o finálovú miestenku. Spišiaci nenechali nič na náhodu a po 12 minútach viedli nad Liptákmi 2:0. Potom síce znížil Roháč, ale to bol dnes večer jediný gól MHK 32 v zápase. Domáci skórovali ešte trikrát a po výhre 5:1 triumfovali v celej sérii 3:2. Zatiaľ čo Spišiaci si žijú svoj veľký extraligový sen, Mikulášania majú definitívne po sezóne a o pár mesiacov odštartujú už svoju šiestu prvoligovú sezónu za sebou. Čakanie na návrat do extraligy sa tak v Liptove predlžuje minimálne o jeden rok. Škoda.

HK Spišská Nová Ves – MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Góly: 3. Podsedlý, 12. Smotrila, 26. Vartovník, 52. Leskovjanský, 56. Klinga – 17. Roháč
Rozhodovali: Lauff, Jura – Korba, Riš
Vylúčení: 3:4 na 2 min
Presilovky: 2:1
Oslabenia: 0:0
Počet divákov: 3300
Zostava MHK 32: Fedor – Trochta, Macík, Burzala, Devečka, Hriňa, Kadlubiak, Mezovský, Nitriansky, Školiak, Florek, Janček, Kuric, Marcinko, Piatka, Poliaček, Roháč, Sukeľ, Bartík.
Tréner: Marián Horváth
Konečný stav série: 3:2

Foto: Magdaléna Nahalková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM