Slávka Kellová Iné športy

Navrátil: Svetovým titulom sa rozlúčil so športovou kariérou

V chorvátskom Varazdine sa uskutočnil svetový šampionát v kickboxe. Zo Slovenska sa tu predstavila viac ako dvadsaťčlenná výprava, ktorá si prišla po najcennejšie kovy. Na stupienok víťazov sa po tretíkrát v kariére postavil Martin Navrátil zo Sazuka

Slovenskú výpravu viedol tréner Sazuka kickbox klubu Peter Navrátil. Práve jeho zverenec z Liptovského Mikuláša a zároveň brat Martin sa stal tohtoročným majstrom sveta a už po tretíkrát vybojoval pre Slovensko zlatú medailu. „V bratov úspech sme verili, predsa len má už dostatok skúseností. Všetky súboje vyhral jasne, za čo može vdačiť určite aj dobrej kondičnej príprave, ktorú absolvoval. Tým určite svojich súperov predčil v záveroch zápasu, keď už oni nevládali na jeho útoky odpovedať,“ bilancuje Martinove účinkovanie na šampionáte tréner Peter Navrátil. „Pocity sú vynikajúce. Podarilo sa mi získať po 9 rokoch opäť titul majstra sveta a tým zúročiť poctivý prístup k tréningom. Tento titul pre mňa znamená veľmi veľa, aj keď každý titul bol pre mňa niečím výnimočný, ale tento je po dlhej dobe po predchádzajúcich a potvrdil som ním to, že ešte na to stále mám aj keď mi už niektorí ľudia neverili,“ hodnotí svoje účinkovanie Martin. Práve svetovým šampionátom sa tak pre Martina skončilo nie len tohtoročné súťaženie, ale rozlúčil sa ním so športovou kariérou.** „Teraz sa už budem venovať len trénovaniu mladých nádejných adeptov v našom klube,“** vysvetľuje novopečený majster sveta.

Na Slovensko však čakal v Chorvátsku ešte jeden vzácny kov. Ďalší z dvojice Mikulášanov, ktorí boli vyslaní reprezentovať našu krajinu, sa predstavil Michal Havlíček. Do finálového boja ho však nepustil reprezentant Českej republiky. Michal tak získal bronzovú medailu.** „Michal príjemne prekvapil, nakoľko mal dlhú tréningovú pauzu a konečné tretie miesto bolo výborným výsledkom pre náš klub. Určite, keď bude pokračovať v nasadenom tempe dalšie výsledky budu ešte lepšie,“** hodnotí tréner Liptákov.

navratilovci
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM