Slávka Kellová Samospráva

Neplatili, doplatili: Exekútor obyvateľom mesta zablokoval účty!

Dlhodobé pohľadávky liptovskomikulášskej radnice za neuhradené dane z nehnuteľností a poplatky za likvidáciu komunálneho odpadu začal v týchto dňoch vymáhať exekútor. Takmer 1000 fyzických a 200 právnických osôb vyprodukovalo dlh celkom viac ako 310 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Neplatili, doplatili: Exekútor obyvateľom mesta zablokoval účty!
Foto: Slávka Kellová

„Viacerí boli zvyknutí, že normálne je neplatiť a nič vážne ich za to nemôže postihnúť. Týmto spôsobom vravíme razantné nie zneužívaniu systému na úkor poctivých spoluobčanov, ktorých ochrana musí byť prvoradým záujmom každej normálnej samosprávy,“ prízvukoval primátor Alexander Slafkovský.

Mesto po posledných neúspešných pokusoch o bežné výzvy na zaplatenie dlhov postúpilo ešte počas leta svoje pohľadávky na exekúciu. „Neúnosný počet dlžníkov nás donútil angažovať právnickú kanceláriu, ktorá si následne vybrala konkrétneho exekútora,“ skonštatoval vedúci útvaru miestnych daní a poplatkov Rudolf Proč.

Mnohí neplatiči zostali v uplynulých dňoch nemilo zaskočení zablokovaním bankových účtov. „Tým, ktorí sa prišli vzápätí sťažovať, vysvetlil právnik na špeciálne zriadenom kontaktnom mieste ďalší postup a najmä, aby si čo najskôr uhradili svoje dlhy. Veríme, že toto nevyhnutné opatrenie zvýši platobnú disciplínu,“ dodal Proč s tým, že pravdepodobne obdobným spôsobom začne vymáhať nedoplatky na nájomnom v celkovej hodnote 350 000 eur mestský bytový podnik.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM