Rôzne

Netradičná výchova detí v Kvačanoch: V škole chcú mať holubník!

Areál základnej školy v liptovskej obci Kvačany bude ako jeden z prvých na Slovensku už o pár týždňov zdobiť štandardný holubník. Vedenie školy sa rozhodlo v rámci zamerania na environmentálnu výchovu netradične rozšíriť pestrú ponuku krúžkovej činnosti práve o chovateľstvo poštových holubov.

Ilustračný obrázok k článku Netradičná výchova detí v Kvačanoch: V škole chcú mať holubník!
Zdroj: TASR

„Oslovila nás a najmä našich žiakov nedávna prezentácia aktívneho klubu chovateľov. Hneď v ten deň by sa do krúžku prihlásili vari aj tri štvrtiny detí. Povzbudilo nás, že s odstupom času ich nadšenie neochablo a neustále sa pýtajú, kedy už začneme,“ uviedla riaditeľka obecnej základnej školy Mária Rypáková.

Podľa nej je nesmierne dôležité dávať deťom príležitosti na získavanie skúseností od zaujímavých ľudí, ktorí sa roky venujú nejakej ušľachtilej záľube, aby neodišla do nenávratna spolu s nimi bez potrebnej výchovy nasledovníkov. „Skúsime to a dúfam, že sa celá naša škola nepremení na holubník,“ dodala s úsmevom.

„Holubiarsky šport je na ústupe, lebo jeho vyznávači starnú. Je skvelé, že sa nájde škola, ktorej záleží, aby deti iba nevysedávali za počítačmi. Viacerí chovatelia zo širokého okolia poskytneme zadarmo tri desiatky holubov a školáci sa budú o ne starať. Už na jeseň by mohli vyštartovať na súťaže,“ vysvetlil člen liptovskomiku­lášskeho klubu chovateľov poštových holubov Ján Včela.

Foto: ilustračné, tasr

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM